Świeżynek
![]() |
|
Ten tutorial znalazłam już jakiś czas temu, ale nie zaszkodzi się podzielić. Opisany jest jako wiktoriańska spódnica. Stylizowana raczej na początki rządów Królowej Wiktorii, gdyż później ciężar ciała przenoszony był na tył przy użyciu tiurniury. Oczywiście potrzebna jest tutaj krynolina, gdyż materiał bez niej po prostu by opadał i przylegał do ciała ; )
Instrukcja jest po angielsku, ale osoby z czasów rosyjskiego w szkołach powinny sobie poradzić z translatorem ; ) No i są obrazki co i jak, więc żaden problem ;p A tutaj link: http://katafalk.wordpress.com/2009/03/14/how-to-sew-a-victorian-skirt/ Mam nadzieję, ze komuś się przyda. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja co prawda na razie nie planuję porywać się na taakie ciuszki ale przyznam że blog do którego link podałaś jest niezwykle inspirujący,nic dziwnego że Cię to pasjonuje ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ano, może się komuś kiedyś przyda, a blog rzeczywiście specyficzny.
Huh, nie tylko dlatego, Karolinko ;p Ja po prostu nie umiem szyć ubrań współczesnych, są dla mnie zbyt skomplikowane. ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
piekna ,,,podobaja mi sie takie ciuszki...i z tego co widze nie talka trudna do uszycia
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie ; ) Ona nie jest jakaś bardzo skomplikowana, czy coś. Jak zdobędę materiał to na pewno ja uszyję, bo zamierzam się z tym od dłuższego czasu.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeżeli chodzi o blog to już się przydał, przejrzałam i znalazłam tutorial z warkoczem, dzięki. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam niestety [jeszcze!! Bo już nad tym pracuję ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
uszylabym sobie taka ale gdzie ja zaloze, choc kiedys takie mi sie marzyly...moglabym sie tak na codzien ubierac
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czarna spódnica podoba mi się szalenie... eh ja tez żałuję,że nie urodziłam się w innej epoce. ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
`
Ja też, Kora, aj też ;( Ale warunkiem jest urodzenie się w miarę bogatej rodzinie, a nie jakichś niższych stanach. Byłoby ciężko ; ) |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.