61 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »
Stara Gwardia
|
|
Och,to jest cudowne!!! Kabelki drżyjcie,bo też chcę spróbować!!!! ________________________________________________________
Elwira |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Własnie zakupiłam kropelkę do tych kabelków, na pewno się przyda, no i podpatruję co tam mój Michas ma w skrzynce i zastanawiam się jak ten materiał będzie zachowywał się pod względem czasu i warunków klimatycznych. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chyba cyna lepsza jak kropelka ....
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja to bardzo chetnie bym zlutowała bo to miedź i sie da ale jak potem miedź będę chciała do sztyfta kolczykowego albo podstawy broszki co raczej jest taką stalą albo srebrem (stal jak w szpilkach krawieckich)to już było by cięzko o czym zostałam poinformowana ale spróbuję jak tylko mnie domowy BHPowiec domowy poinstruuje jak się z lutownica obchodzić. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stal też się da z miedzią zlutować, potrzeba tylko odpowiedni lut http://www.bisan.com.pl/sanitarne/produkty/45/lutowanie-twarde
ten 2040 powinien dać radę do tego lutownica gazowa , i mąż do obsługi. Na pewno się da. Srebro natomiast lutuje się srebrnymi lutami, generalnie mają mieć niższą temperaturę topnienia niż materiał lutowany. Albo http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=6 Wszystko się da polutować jakoś ![]() Kropelka to chyba najsłabszy pomysł na klejenie elementów metalowych. Lepiej już jakiś klej na bazie żywic epoksydowych ( no i kleić w niewidocznych miejscach) Generalnie metalu się nie klei |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ładne i pracochłonne te twoje prace.
Gdy je polutujesz to nie będą się rozplątywać jak wszystkie końcówki ładnie zbierzesz razem to nawet zaciągać nie będą miały opcji nic |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję bardzo za rady, muszę Przedślubnego poinformować czy w ogóle takie gazowe się da dorwać ![]() Dziękuję wszytskim za komentarze, zmotywowana udziergałam sutasz ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
piękny sutasz w dodatku mój kolor ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
piękny sutasz i w dodatku mój kolor też!
a tych kabelków próbowałaś klejem na gorąco? lub klejem Magic? maciupka kropelka, bo jak wyschnie to nie usuniesz kawałka. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetne te sutasze ! Wymiękam normalnie.
|
61 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.