Świeżynek
![]() |
|
A czy ktoś może mi coś polecić z książek o konstruowaniu męskiej odzieży? bo już mam całą kolekcję książek o konstrukcji, ale wyłącznie dla kobiet i dzieci (m. in. wspomnianą panią Hanus, albo bardzo fajną i używaną przeze mnie często R. Kowalczyka), jakoś tak mężczyźni są traktowani po macoszemu. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kowalczyk wydał też książkę (i?) do konstrukcji męskiej odzieży
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Właśnie chyba kiedyś gdzieś mi się obiło o uszy o "męskiej" książce Kowalczyka. Ale trafiałam cały czas na damskie (choć fakt, że jakoś bardzo jej nie szukałam), więc pomyślałam, że mi się wydawało. Byłabym wdzięczna za informacje, bo z tej o odzieży damskiej jestem bardzo zadowolona. Ktoś korzystał? --- Ostatnio edytowane 2015-04-13 12:29:56 przez kaś --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mam ksiąźkę o męskim szyciu w PDF . Udostępniałam już kilku osobom zainteresowanym . Nie jest to co prawda książka Kowalczyka, ale bardzo dobrze napisana. Jest ona formą pracy dyplomowej ,bądź egzaminu rzemieślniczego
--- Ostatnio edytowane 2015-04-13 12:55:52 przez jolka68 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
o, super. Na Kowalczyka się wcale nie upieram, potrzebne mi po prostu coś sprawdzonego o odzieży męskiej. Mogłabyś mi też przesłać? Baaardzo bym była wdzięczna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tytul książki to "Krój odzieży męskiej" i wygląda prawie tak samo jak ta od damskiej tylko jest fioletowa :P
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok, dzięki. Boję się tylko, że kroje będą mocno staromodne. Jeśli tylko workowate to zawsze można zwęzić, gorzej jak np. rękawy jakieś za wielkie (majstrowanie przy rękawach mnie przeraża).
Ktoś coś robił z tej książki? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Książka jest z 1981 roku. Luzy dla marynarki wg autora: 5cm w torsie. Modele są raczej dopasowane. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kaś prześlij mi proszę swój adres email , wyślę Ci dostęp do folderu z ksiażką
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.