Świeżynek
![]() |
|
Wiec uszyłam spódnicę dla siostry. Materiał bardzo retro (tzn sztuczny jak to kiedyś bywało), może ktoś wie co to (dziany, ale mało elastyczny i dość sztywny),podobał mi się wzór. Dobrze się szył, kiepsko prasował.
Wykrój też stary, 60-70 lata. Miały być kieszenie na życzenie, a ja chciałam trochę urozmaicić prosty krój, rozcięłam od zaszewki w dół, i kieszenie zrobiłam w szwie, a właściwie jedną z dojściem z dwóch stron ![]() Ok wczytały się foty w odwrotnej kolejności. Kasia |
|
Świeżynek
![]() |
|
Poszewki na poduszki dla dzieci ze szpitala onkologicznego. Dziś wysłane.
Zdjęcia kiepskie znowu. Następne uszytki będą miały lepsze foty. --- Ostatnio edytowane 2011-11-10 23:11:48 przez nocjestciemna --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uwielbiam takie materiały za ich wzory, tak jak ten twój...takie jakby fale, pawie oka. Spódnica super ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jakie śliczne te poduszeczki! ![]() Bardzo mi się podobają,są cudownie radosne , z pewnością podbiją serduszka dzieci. Chyba odgapię Twój pomysł ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
śmiało Kora!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale słodkie, wyobrażacie sobie jak na oddział wjeżdża ponad 100 takich poduch ![]() ![]() ![]() A spódnica jest zawodowa, dbasz o detale i to widać. --- Ostatnio edytowane 2011-11-11 06:42:21 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
śliczne i poduszeczki i spódniczka...
widać, że się napracowałaś ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poduszki super
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Świetne poduszki - a spódnica też niczego sobie! Brawo!
/Ja mam wyrzuty sumienia z powodu poduszek - nic nie uszyłam i nie wysłałam - niestety, mieszkam za daleko. Za to obiecuję, że gdy już będę z powrotem w Polsce /za trzy tygodnie, hi hi!/, to na pewno przyłożę rękę do takich akcji!/ Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mnie wstyd... ![]() Mam tyle tkanin ,mogłabym z atłasu w kolorowe paski uszyć ale n ie wyrabiam . Uwierzcie mi ..nie wyrabiam chwilami nie wiem jak się nazywam. Może następnym razem będę w stanie ... bo z pewnością będzie nasęepny i kolejny raz taka akcja. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.