Stara Gwardia
![]() |
|
Wszyscy krawcy i styliści dobrej woli POMOCY!
Potrzebuję natchnienia jak uszyć strój dla choinki-dziewczynki na przedstawienie przedszkolne. Musi być uniwersalny, łatwy w obsłudze i uszyciu. Termin przedstawienia w czwartek. Muszę uszyć troszkę wcześniej. No i co na głowę? Myślałam żeby uszyć z trzech dużych falban. Pierwsza - pelerynka od szyi do pasa. Druga od pach do bioder i trzecia od pasa do kostek. Falbany by na siebie zachodziły i się robi taki strój falbaniasty. Co Wy na to? --- Ostatnio edytowane 2011-12-09 17:50:54 przez graginka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a na głowę gwiazdę ? np. taka czapka z gwiazdą wypchaną watoliną/watą ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Anistach nie widzę tej gwiazdy - znaczy sie nie widze jej w wyobraźni. Może jakiś szkic? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A może coś w rodzaju korony z gwiazdek. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli gwiazda to forma opaski na włosy a do niej"domontować" ramiona gwiazdy. Bądź pozostając przy opasce na włosy - kupić błyszczące plastikowe gwiazdki bądź płatki śniegowe i przyklejać je na stojąco jedna przy drugiej , ąz stworzą oczekiwany efekt gwiazdy
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
Widziałam też:
http://www.partybox.pl/prod_13050_kostium_swiateczna_choinka_-_s.html http://www.partybox.pl/prod_13115_kostium_dzieciecy_choinkowa_wrozka_-_s.html Powoli się klaruje coś a wyjdzie pewnie przy szyciu. Trochę mało czasu na projekt, zakupy no i uszycie. Ale będzie dobrze! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to jest świetny pomysł, z tą wypchaną było by dużo roboty ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy Wam już ktoś mówił, że jesteście cudowne i wspaniałe? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No cóż popełniłam strój choinki. Nie jestem w pełni zadowolona ale dziecku się podoba więc w zasadzie wszystko ok. Zobaczymy co powiedzą w przedszkolu na przedstwieniu.
Trzonem jest zwykła sukienka prosta. Ja pogłębiłam tylko na szyi żeby nie trzeba wszywać zamka (z lenistwa oczywiście). Do tego doszyte falbany wykończone tiulem. Tiul zbyt jasny i cienki, taka mgiełka ale już nie było czasu na zakupy. Teraz z niepokojem czekam na słowa krytyki. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.