Wersja do druku

44 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Stara Gwardia
Dziewczyny
Czy wszystkim pasowałoby dotarcie do Strimy na 13?
Pyt. do przyjezdnych - czy do 12:30 zdążycie dotrzeć do hotelu, aby zostawić chociaż bagaże? Czy z bagażami do Strimy?
Niedziela warsztatowa sądzę, że zacznie się rano - czy 10-11 by Wam pasowały? Pisałyście, że macie w planach wyjazd z Łodzi około 17, więc godzina 10-11 byłaby chyba dobrą godziną na start.
Piszcie co o tym sądzicie, bo jak będę rozmawiać z P. Andrzejem, to żebym miała konkretne godziny na rozplanowanie:)
Stara Gwardia
USTALENIA

Spotykamy się między 12-12:30pod Music Hostelem w Łodzi, ul. Piotrkowska 60 (dojazd i lokalizacja)a następnie całą grupa idziemy do Strimy.

Sobota:
* konstrukcja
* prasowanie
* trochę o maszynach

Niedziela:
* szycie konstrukcji (tunika) - koniecznie zabrać ze sobą 1,5 m tkaniny i nici pod kolor

Posiłki w formie cateringu organizuje dla nas Strima - cena za posiłek dla nas będzie dosłana przez Pana Andrzeja. Cieszę się, że nie musimy biegać po mieście i szukać lokalu który by nas wszystkich pomieścił :) Oszczedzamy czas i energię.

Nie wiem czy uda nam się zwiedzić muzeum bajek - byłoby fajnie ale wiadomo... CZAS.

Wielkie dzięki za podsumowanie:) właśnie chciałam to pisać i nie muszę:)))))
Muzeum marne szanse:(

--- Ostatnio edytowane 2012-05-04 19:57:31 przez stefa ---
Stara Gwardia
mi pasuje, pytanko mam tylko, czy ktos by m,nie mógł zabrać z dworca? załapię sie z kimś?
Stara Gwardia
Plan super!!! Mogę kogoś odebrać z Dworca Kaliskiego :)
Nie wiem czy uda nam się zwiedzić muzeum bajek - byłoby fajnie ale wiadomo... CZAS.

Susanno, Muzeum Bajki jest otwarte w godzinach 10-16, a więc w czasie, kiedy będą warsztaty. :(

Do 19 będzie otwarte Muzeum Fabryki w Manufakturze (Manufaktura centrum handlowe do 22, knajpki na rynku pewnie do ostatniego klienta).
Samo muzeum - tak jak wspominałam - nie jest może najatrakcyjniejsze (nie ma porównania z Muzeum Włókiennictwa), ale generalnie cały kompleks Manufaktura jest wart obejrzenia, bo to byłe centrum łódzkiego potentata, Izraela Poznańskiego, są zachowane budynki fabryczne, obok można obejrzeć domki robotników i jest oczywiście pałac właściciela zaprojektowany na wzór Luwru ;)
No i są knajpki i jest pijalnia czekolady Wedla :) Tak, czy siak jest to bardzo, bardzo łódzkie miejsce i daje pogląd, czym była Łódź włókiennicza w XIX wieku. Można tam swobodnie spędzić wieczór.

Z Manufaktury do hostelu można iść spacerkiem albo wsiąść w byle jaki tramwaj.

Wieczór można również spędzić na Piotrkowskiej - są już otwarte ogródki restauracyjne, przy ładnej pogodzie można siedzieć do późna. :)

Możliwości jest wiele, pytanie, czego chcą uczestnicy, jak dużo czasu będzie do dyspozycji i oczywiście na ile zmęczenie podróżą i warsztatami pozwoli buszować po mieście.

Aha.
Z hostelu do Strimy można dojść dojść pisze, ale to będzie dłuższy spacer - 5 przystanków tramwajem i autobusem. Warto rozważyć dojście do Nawrot pieszo a potem wsiąść w autobus (no chyba, że ktoś jedzie autem). Koszt biletu 2,40zł.
Stały Bywalec
Dziewczyny ,czy któraś orientuje się ,czy w pobliżu Hostelu jest jakiś parking???czy można tam autem stanąć bo z Piotrkowską to różnie bywa..
Po za tym skoro do Strimy jest kawałek ,a nas będzie 15, to jeżeli by się znalazły 3 auta to byśmy się pomieściły i zabrały samochodami.Może taki pomysł wart jest rozważenia?? Ja będę autem na pewno, ktoś jeszcze????
Stara Gwardia
bezpłatny parking blisko obiektu, dostępny parking zamknięty, monitorowany (płatny 15zł)

Z ich strony:)
Stały Bywalec
;-))
Stara Gwardia
Ja również autem jestem :)

44 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.