Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Koniecznie kup specjalną igłę do szycia skóry. Szwy podkleja się butaprenem, ale dopiero po przeszyciu, zamiast żelazka, używa się młotka - jak masz to lepszy drewniany, ale może być też zwykły metalowy. Ja nie szyję przez gazetę tylko zupełnie normalnie, jak tkaninę. Jedynie musi to być celny szew - przeszycie drugi raz w tym samym miejscu, powoduje odrywanie sie ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo Ci dziękuję , nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych
![]() ![]() ![]() Jakbyś potrzebowała pomocy przy uszyciu sukni ślubnej lub wizytowej to pisz,na pewno pomogę |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przepraszam ...A co się robi młotkiem podczas szycia skóry? ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Młotkiem będę plaszczyła przeszyte szwy,żeby nie odstawały( nie mogę użyć żelazka),później je podkleje
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja odnośnie młotka: ja młotkiem walę w nogawki dżinsów, bo jak się podwija to na tym podwójnym szwie jest grubo. I trzeba młotkiem potraktować.
A to odnośnie skóry to bardzo cenna uwaga! Mam kawałeczki skóry i może coś z nich uszyję... ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Teflonowa stopka się BARDZO przydaje przy szyciu skóry.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja ostatnikupiłąm stopkę z rolkami, bardzo fajnie się szyje skórę
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.