42 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Przeróbka z sukienki z ciucholandu. Został oryginalny dekolt, zakończenie rękawów i dołu (na spodenkach).
Gacie do chodzenia po domu w upał i bluzka wakacyjna. Skorzystałam z innego wykroju spodni niż do tej pory i mam wrażenie, że wreszcie dobry trafiłam. Oczywiście, tkanina się specyficznie układa, jest miękka, ale chyba nie jest źle. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem, jakim cudem, ale chyba nie ma zdjęcia bluzki koszulowej, którą dawno już szyłam przy pomocy porad Czeremchy i innych osób z forum. Szara bawełna, wykrój Burda przerobiony na biust i wąskie ramiona. Dziękuję za wszelką pomoc
![]() Najnowsza bluzka z szyfonu- próbuję patent z ukrywaniem brzucha przez gumkę, ale chyba za wąska i za krótka ta bluzka. Wykrój zmodyfikowany z Burdy. Spodnie lniane z serii "Jak się NIE ubierać". Wykrój z Diany. --- Ostatnio edytowane 2014-07-17 15:02:53 przez AgaM --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Ta koszula wyszla sliczna a co do spodni i bluzeczki to rowniez bardzo fajnie Ci wyszlo, tylko to w takim zestawieniu niezbyt korzystnie to wyglada....ale o tym pisalm Ci juz gdzie indziej
![]() pozdrawiam Masza |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki, Masza.
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Koszula naprawdę świetnie leży!
Bluzeczka z szyfonu faktycznie mogłaby być ciut dłuższa, ale spodnie - te znów są fajne! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję, Aniu. Z szyfonowej wyjęłam gumkę, będzie ciut dłuższa.
Taki zestaw letni, lubię tę spódnicę (wykrój z Burdy, ale przedłużyłam i to chyba był błąd), ale jakoś potężnie w niej wyglądam. Bluzka szyfonowa też z Burdy. Druga rzecz to przerobiłam bluzkę/tunikę z wykroju Papavero; pozbyłam się boków i zrobiłam normalne rękawy, ale minimalnie za wąskie są, nie było więcej tam tkaniny. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bluzka z dzianiny, niestety dość sztywnej i małonaciągliwej i się niezbyt układa.
Natomiast drugi raz w życiu wykańczałam dekolt pliską i jestem zadowolona. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Rzeczywiście dekolt zawodowy! ![]() A złe układanie, to - według mojego samczego oka - wina złego umiejscowienia talii. Jest za nisko i podjeżdża do góry z powodu brzuszka, który chciałaś właśnie zamaskować. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki, Zibiasz.
Miałam na myśli te fałdy w okolicach pach. Z tyłu to dopiero masakra, ale nie bedę się chwalić (trzeba było skrócić plecy, a przez ten wzór już nie ma szans). A że jest ciut za wąska to inna sprawa. Ale to nie jest bluzka do maskowania brzucha, który mi tak wzmiankujesz.. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
za krotkie ramionko i ciagnie przez to rekaw
za duzo tez jest samego przodu tu jak pacha ________________________________________________________
|
42 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.