Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witam

Chcialabym kupic moj pierwszy maly, tani owerlok do drobnych, prostych prac domowych. Nie potrzebuje niczego skomplikowanego. W zwiazku z tym ma pytanie, czy Lucznik MiniLock 2-5 jest cos wart?
Pytam bo jest bardzo malutki i kosztuje 300zl.

Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.
Niespodzianka
Witaj anioleczek_82
Nie wiem o jaki konkretny model overlocka Ci chodzi? Podpowiem CI jakiego ja posiadam
Jest to overlock Arki Radom Łucznik FN2-9D TA MASZYNA NIE SPEŁNIA WYMOGÓW SZYCIA ZAWODOWEGO
Jeśli natomiast chcesz szyć raz na jakiś czas to można go zakupić, ale nie polecam.
Jego ścieg pod wpływem nadmiernej prędkości potrafi się rozregulować Owszem podzespoły/części są metalowe,ale jakieś nie dopracowane
Żona go sobie kupiła do domowego użytku- stwierdziła, że to nadaje się tylko na szmelc Kosztował raptem 300zł
Moje zdanie jest takie,że lepiej uzbierać kasę i kupić coś lepszego. Poszukaj w watkach tam nieco napisałem na temat overlocka
I jeszcze jedno on nie potrafi zeszyć różnej grubości materiałów,niemowiąc już o dzianinie
Tak czy siak uważam,że to są zmarnowane piniadze
Pozdrawiam

Artur

Niespodzianka
hej
wczoraj siadł mi internet, więc dziś wklejam zdjęcia overlocka i jego ściegi
Pozdrawiam

Artur

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
overlock FN2-9D widok z góry overlock ścieg 3-nitkowy prosty/tradycyjny ścieg 4-nitkowy elastyczny
Stara Gwardia
Miałam go i nie polecam...
po pół roku wylądował na śmietniku...
Stara Gwardia
Dobrze to opisałeś Arturze,szkoda kasy na tę maszynę,wiem bo kupiłam ją 12-lat temu jako pierwsze domowe owerloki.Kosztował 1000 zł.i były to pieniądze stracone w stu procentach.Niby szył,ale tak że szkoda gadać,części niby metalowe ale takie jakieś tępe ,ścieg wyregulować to było mistrzostwo świata,a o nożu nie będę nawet wspominać , szczerze odradzam tego zakupu.
Świeżynek
Bardzo, bardzo dziekuje za odpowiedzi.

Bardzo sie ciesze, ze najpierw tu zajrzałam zanim wydalam pieniadze.

Jeszcze raz dziekuje.
Niespodzianka
...po prostu pomagamy
i jeszcze jedno wpadaj cześciej i oczywiście pokazuj swoje dzieła
Pozdrawiam

Artur

Świeżynek
Witam!

A czy możecie polecić jakiś fajny model? Też się przymierzam do zakupu i zbieram dane ;)
Niespodzianka
Droga Aniu tu masz wątek, w którym opisałem swój overlock- jest sprawny i jak na razie działa/jakieś ok.5lat/

http://ekrawiectwo.net/board/thread/3317/jakiego-coverlocka-wybrac/?page=1#post-3362

Pozdrawiam

Artur

Świeżynek
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Chyba bardzo nam pomogłeś :)

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.