Wersja do druku

141 stron: « < 124 125 126 127 128 129 130 > »

Stara Gwardia
Twoje dzieła są zachwycające.
Wojtku Twoja żona to ma rajskie życie po prostu!!!!Sukienka ślubna śliczna i widać włożone w nią serce....to widać!Spódniczka dla żony i reszta kobiecych fatałaszków też extra odszyte!NIE CZUJĘ SIĘ ZASKOCZONA!!!Jak zwykle-PO MISTRZOWSKU!:D:D:D
Mistrz Krawiectwa
Witacie drogie Koleżanki !! Bardzo długo nie było mnie na Forum, ale nastąpiło pewne zawirowanie w moim życiu zawodowym. Dałem się pokupić dwóm młodym projektantkom mody i szyję wyłącznie dla nich. Te dwie młode damy prowadzą butik w Warszawie, a także w Krakowie i Poznaniu. Tworzą bardzo ciekawe kreacje, począwszy od sukien wieczorowych, poprzez sukienki codzienne, tuniki,bluzki, spódniczki i żakiety, czyli ciuszki, które najbardziej lubię szyć. Moja praca polega na szyciu przez dwa tygodnie w Warszawie, jeden tydzień w Krakowie i jeden tydzień w Poznaniu. I tak podróżuję w kółko, ale finansowo bardzo mi się to opłaca.
Jest tylko jeden minus tego mojego nowego szycia, że nie mogę robić fotek uszytych ciuszków i publikować ich gdziekolwiek, moje nowe szefowe bardzo przestrzegają praw autorskich i mam to nawet zapisane w umowie.
Ale będę przesyłał fotki ciuszków, które uszyję prywatnie.
W załączeniu moja ostatnia sukieneczka ślubna i taka sukienusia w kropeczki dla przyjaciółki mojej małżonki.
Cieszę się , że nasze Forum stale się rozrasta, rejestrują się nowe osoby, prezentowane są śliczne ciuszki, więc krawiectwo i szycie ma się dobrze.
Zaaklimatyzowany
Gratuluję nowej pracy :)bardzo podoba mi się pierwsza sukienka.
Sukienka w groszki bardzo ładna też mam w planie szyć z takiego materiału :)
WOJTEK POWRÓCIŁ!!!!!!!:oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:Po tak długim czasie!!!HIP... HIP.....HIP...HIP...HURA!HURA!HURA!!!!!:oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:
Piękne dzieła nam pokazałeś ,ale to jak zwykle!!!Wpadaj częściej na forum tu tyle się dzieje!!!Pozdrawiam i życzę dalszych wspaniałych wrażeń przy szyciu!!!!:hejka:
Administrator
Brawo Wojtku za podjecie męskiej decyzji :oklasky: :oklasky: :oklasky:
Najważniejsze, że robisz to co uwielbiasz, ze w pracy czujesz się jak ryba w wodzie i ze zarobki odpowiadają Twoim nieprzeciętnym zdolnością - czego chcieć więcej :)
Żałuję, że nie będziemy mogli zobaczyć kreacji uszytych w pracy ale to co szyjesz po godzinach - dobre i to :)
Sukienka ślubna przepiękna, bardzo efektownie dół się układa a sukienka w groszki - no popatrz, ja dziś też skończyłam szyć sukienkę w grochy :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Gratuluję i życzę satysfakcji z tegoż niesamowitego angażu!! Współpraca z projektantkami to z pewnością coś ekscytującego :) Mam tylko nadzieję, że Cię nie zamęczą i będziesz miał jeszcze czas i siły na realizację własnych projektów!
Jak na razie to bardzo dobrze mi się pracuje w nowej pracowni. To fakt, że moje nowe szefowe , to młode , energiczne dziewczyny, mające mnóstwo pomysłów na projektowanie ciuszków, nie dają chwili wytchnienia. Ciągle jest coś do szycia, do przerobienia. Ok. 80 % to jest szycie konfekcyjne do butików, reszta to szycie miarowe dla klientek. Ale ciuszki, które tworzą moje szefowe, to ubrania do codziennego chodzenia, a nie jakieś futurystyczne kreacje. Ceny w ich butikach też są w miarę realne, więc ubrania mają powodzenie. Więc zasuwam przy maszynie , jak mały samochodzik, ale chociaż wiem za ile. I to mnie skłoniło do tej zmiany zatrudnienia.
W miarę wolnych chwil, próbuję coś szyć dla rodziny lub znajomych kobitek.
W załączeniu taka zielona sukieneczka dla cioci i poprzednio uszyta garsonka.
Stara Gwardia
Garsonka piękna :)

141 stron: « < 124 125 126 127 128 129 130 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.