39 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Stara Gwardia
|
|
no prosze, jakie swietne zimowe uszytki, wyzsza szkola jazdy! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jak widać po forum : uszyć można wszystko. Dzięki za miłe słowa.
A teraz znowu muszę sobie coś uszyć, tak w ranach terapii zajęciowej, by nie wpaść w doła ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Hejo
Oto w czym można iść do pracy, jak zimno. Zdjęcia takie sobie... muszę nabyć manekinkę... albo fotografa pogonić i zdjęcia na żywym modelu umieszczać. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
A zdjęcia teraz ________________________________________________________
|
|
Administrator
|
|
Tiaa kiedyś to się szyło wszystko. Tak zawsze mówi moja mama jak dzieci małe i trzeba je było ciepło zimą poubierać a nie było takich bajeranckich ocieplaczy/pajacyków jak dziś I z większym czy mniejszym talentem krawieckim kobiety szyły
Ale powiem Wam, ze mam wielki sentyment i wdzięczność do mamy za te ciuszki co mi szyła jak miałam kilka lat. Mimo, że byłam dzieckiem to do dziś niektóre z nich pamiętam. Szczególnie spódniczkę w kratę i bluzkę ze stójką Sukieneczka jest śliczna, sprawia wrażenie ciepłej i przyjemnej w dotyku ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Stara Gwardia
|
|
Cóż u mnie nadal jest "dawniej" - szyję co się da, bo lubię.
Co do materiału jest to dosyć gruba dzianina (i ciepła), natomiast jak się zwie....? nie wiem. W moim ulubionym sklepie z materiałami obowiązuje podział na : dzianiny, sukienkowe letnie, ubraniowe, lny, pościelowe, firany/zasłony....,materiały w kratkę, podszewki,polary,ociepliny... Panie sprzedające rozróżniają deseń, z nazwami poszczególnych tkanin już gorzej, a jak ze streczem to się nie mnie Trzeba zdać się na intuicję, w szczególności jak się jest laikiem w kategorii materiałoznawstwo, i wyszukać coś dla siebie. I tak przeważnie "na czuja" coś kupuję. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Świetna ta sukienka
|
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo fajna ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dla tych, którym zimno i śnieży gorące serduszka z wiosennym akcentem.
Miłych Walentynek ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dla Ciebie też wszystkiego najlepszego - walentynkowego
A Twoje prace podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam, masz talent niesamowity! ________________________________________________________
|
39 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.