Wersja do druku

4 strony: < 1 2 3 4 >

Stara Gwardia
Od 3 miesięcy prowadzę punkt usług krawieckich, robię przeróbki trochę szyję. Nigdy nie przepadałam za przeróbkami, ale teraz coraz bardziej je lubię.
A polubiłaś,bo...? :)
Stara Gwardia
Polubiłam, bo cieszy mnie gdy mogę uratować jakąś rzecz gdy wydaje się już całkiem zniszczona i gdy widzę zadowolonych klientów, bo nie spodziewali się takiego efektu.
Stara Gwardia
Może trochę dlatego, że rzeczy które szyłam od początku były takie zwyczajne, proste spódnice, żakiety bez polotu. Oczywiście są i takie przeróbki, które robi się tylko dlatego, że trzeba je zrobić, bo czynsz jest do płacenia.
Stara Gwardia
Takie marzenia to ja też mam , ale niestety , realia małego miasta mnie ograniczają
No widzisz, a mnie właśnie ograniczyły realia dużego miasta.Czynsze w W-wie poszły w górę o preset procent:(.Niestety na chwilę obecną nie stać mnie na to.Nie mam tyle kasy.I tak moje marzenia rozbiły się o nowe realia dużego miasta.:(
Stara Gwardia
Tu gdzie mieszkam jest ok 10 sklepów z ciuchami, a w każdym to samo. Wszyscy chodzą tak samo poubierani. Myślę, że w małej miejscowości takiej jak moja byłaby szansa otworzyć taki butik z pracownią krawiecką. Chciałabym szyć niedrogie rzeczy, takie przystępne dla każdej kieszeni. Ale niestety to wiąże się z ryzykiem, a póki co nie stać mnie na ryzyko finansowe, a co najważniejsze nie umiem jeszcze szyć hehe
Stara Gwardia
Tu gdzie mieszkam jest ok 10 sklepów z ciuchami, a w każdym to samo. Wszyscy chodzą tak samo poubierani. Myślę, że w małej miejscowości takiej jak moja byłaby szansa otworzyć taki butik z pracownią krawiecką. Chciałabym szyć niedrogie rzeczy, takie przystępne dla każdej kieszeni. Ale niestety to wiąże się z ryzykiem, a póki co nie stać mnie na ryzyko finansowe, a co najważniejsze nie umiem jeszcze szyć hehe
Widzisz , mogło by tak być jak mówisz ale jest tak że klient chciałby mieć tak tanio jak w sklepie płaci za chińskie ciuchy . A ja mam szyć na miarę , robić przymiarki opłacić ZUS , prąd itd . Nie ma szans tanio szyć odzieży na miarę , niestety chińszczyzny nie przebiję.Nawet jak zatrudnię parę osób i rozpocznę szycie produkcyjne to i tak będzie drożej bo u nas siła robocza jest droższa

4 strony: < 1 2 3 4 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.