Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Chusty są praktyczne i pozwalają mi "ukraść" czas na szycie. Ostatnio zapragnęłam nosidła ergonomicznego dla dziecka, a że ceny są powalające, a pragnienie go natychmiastowe, zaczęłam go szyć z materiałów które akurat miałam pod ręką. Oto jak wygląda moja praca nad nosidłem. --- Ostatnio edytowane 2013-01-10 14:06:14 przez kamisia --- ________________________________________________________
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie. |
|
Administrator
![]() |
|
Tylko pamiętaj, żeby się nie opierać ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rewelacja
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Chustę najlepiej kupić gotową, bo jest robiona z tkaniny o specjalnym wyjątkowo mocno wytrzymałym splocie skośnokrzyżowym. Tkaniny te są nie do dostania w zwykłych sklepach z materiałami i zwykle szyjący chusty zamawiają je w tkalniach.
Nosidło miękkie (czyli ten rodzaj nosideł który szyję), które nie szkodzi dziecku na kręgosłup, można zacząć używać jak dziecko samo siedzi i jeśli ktoś zapragnie to zrobię tutorial jak takowe uszyć ![]() ________________________________________________________
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może i dziecku nie szkodzi to na kręgosłup, ale mamusi już tak (tak patrząc na to zdjęcie ze stołem). No ale jakiś sposób na unieszkodliwienie "szkodnika" to jest :P
--- Ostatnio edytowane 2013-01-10 11:02:12 przez imp18 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w nosidle kręgosłup mamy mniej cierpi niż trzymjąc dziecko na rękach, od dwóch lat praktykuję i mam porównanie. Tatuś też lubi spacerować ze śpiącą dziecinką ![]() Twoje uszytki są profesjonalne ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Changela, dziękuję bardzo za pochwałę ![]() Dokończyłam ergo, jak będę miała chwilę to obfotografuję. Pierwszy raz szyłam ten typ nosidła i nie wyszedł zniewalająco, ale zdecydowanie zadowalająco ![]() EDIT: Do tej pory nie potrzebowałam klamer i pasków parcianych do nosideł, więc nie wiedziałam jaki to problem aby znaleźć dobre, wytrzymałe zapięcia. Niestety klamra którą kupiłam po domowych testach okazało się mało wytrzymała, więc muszę zainwestować w mocniejszą klamrę. Znalazłam już taką do 165 kg udźwigu, więc powinna się nadać. --- Ostatnio edytowane 2013-01-10 20:27:28 przez kamisia --- ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Brawo i podziwiam!!!!Szyjesz z tak maleńkim dzieckiem na plecach!!!Pełen szacunek!!!
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja również podziwiam i to bardzo!!! Ja dostałam nosidełko w prezencie ale rocznego dziecka nie byłam w stanie już nosić w nim. Przychodząc z zakupów nie czułam ramion a kręgosłup bolał mnie okropnie. Ale to chyba moje indywidualne ograniczenie bo obecnie siedząc przez godzinę przy maszynie bardzo boli mnie kark. Z pewnością nie mam ergonomicznego stanowiska pracy. ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jak jest dobrze uszyte nosidło (patrz na te modele co ja szyję) to ciężar się dobrze rozkłada i ja moich 8 kg nie czuję za bardzo nawet po 2 h spaceru, a po godzinie szycie przy maszynie (samej bez dziecka) i tak mnie kark boli. Wszystko kwestia dobrego nosidła ![]() ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.