Świeżynek
![]() |
|
Witam.
Odświerze troche temat. Odrazu napisze że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o maszyny do szycia. Do tej pory wszystko szyłem ręcznie , bez problemu przeszywałem grube kawałki skóry 3-4mm , ale natłok zamówień sprawił ze nie daje rady ręcznie wyrobić z czego terminy sie wydłużaja a klienci z racji długiego oczekiwania rezygnuja . Mam pytanie jaka będzie najlepsza maszyna do szycia skóry , dodam że szyje gruba skóre 3-4mm , często zszywam je razem krawędziowo a to daje już 8mm skóry do przeszycia . Maszyna musi szyć dratwą . Pytałem w sklepach ale tam sprzedawca operuje symbolami i są to osoby które nie pracuja w skórze więc nie maja pojecia czego potrzebuje gdy im tłumacze . I jest tak że poirytowany opuszczam sklep albo odkładam słuchawke. W sieci też mało sie dowiedziałem , bo same symbole nic mi nie mówią . Prosze wiec o pomoc . |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Już sporo razy poruszaliśmy ten temat, zatem poszukaj w starszych wpisach. "jak szyć skórę", "szycie skóry", albo jakoś tak... ![]() W każdym razie do takich grubych skór na pewno maszyna kaletnicza, z co najmniej podwójnym transportem, a może i potrójnym. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Od tego zaczołem , ale nie znalazłem tam informacji które mnie zadowalaja .
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Wymienionemu zadaniu podoła tylko maszyna rymarska. Jaki jest przewidziany budżet, rozpiętość jakości i cen jest ogromna.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.