Wersja do druku

28 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »

Stara Gwardia
Córcia zadowolona cieszy się że sukienka się spodobała,ja też mam już w czym iść na wesele sukienka model z lipcowej burdy tylko ja uszyłam bez rękawków,do tego pelerynka jak będzie chłodniej,mojemu mężowi się wydaje śmieszna a wy co sądzicie,z pelerynką czy bez?:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Uwielbiam takie kwadratowe doekoldy, ładnie podkreślają biust, dlatego wolę bez pelerynki, ale na wszelki wypadek lepiej ją weź, a nuż będzie chłodno:)
Nie komentowalam jeszcze sukieneczki Twojej córci. Bardzo fajnie wyszła i widac, ze młoda dumna, jak rasowa modelka.

Co do Twojej sukienki, to wydaje mi sie, ze faktycznie bez pelerynki wyglada ciekawiej, bo widac dekolt. Jesli bedzie ładna pogoda, to spokojnie mozna isc bez, a na ramiona zarzucic np. cieniutki szal w jasniejszym kolorze.

A jesli bedzie chłodniej, to moze masz jakis bialy żakiecik do załozenia, to rozjasni sukienkę.

Bardzo mi sie podoba Twoja sukienka, bo ja tez lubie takie dekolty.

--- Ostatnio edytowane 2011-07-18 21:29:55 przez monikowo ---
Edytko nie gniewaj się ale będę obiektywna TWÓJ MĄŻ MA RACJĘ!!!Zdecydowanie bez pelerynki ale....coś na chłodniejszy dzień przydałoby się mieć w zapasie tylko co???:-SMoże bolereczko z krótkim rękawkiem z tego materiału co sukienka???
W sukience bardzo ładnie wyglądasz ładnie dopasowałaś do swojej figury fajny pomysł z ozdobnym obszyciem dołu sukienki to samo można zrobić w bolerku obszyć przody i już będzie fajny zestaw.Twoja sukienka fajnie komponuje się z wystrojem wnętrza!!!Napisz co umyśliłaś i uradziłaś pokaż zdjęcie ok?:):):)
Mistrzyni Krawiectwa
A może uszyć bolerko z tej czarnej koronki którą masz na dole sukni o ile masz tą koronkę kupioną z metra????
Stara Gwardia
pelerynka jest pomysłowa nie jest śmieszna ,ale sama zdecydujesz co założysz ,ja bym dała do tego żakiecik z rękawem 3/4 i z pęknięciami,
bardzo ładny kolor i piękny duży dekolt , sukienka superowa
Administrator
Zdecydowanie bez pelerynki. Fajnie biuścik widać, sukienka go eksponuje :) Przyznam, ze mój mąż też nie lubi takich pelerynek/wdzianek itp.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
A ja uważam,że pelerynka może być.
Nie jest śmiesznie.
Zrobi furorę moim zdaniem.
Stanowi całość z sukienką.
Dopnij wielki kwiat na ramieniu np. w kolorze butów czy torebki ,będzie super!

Oczywiście założysz ją jak będzie chłodniejszy wtedy dzień by potem, już w pomieszczeniu weselnym odkryć wszystkie walory samej sukienki.Dekolt,podkreślenie biustu,dopasowanie.
Pelerynka czyni sukienkę intrygującą, ciekawą artystycznie.
Można się zastanawiać patrząc na Ciebie czy to dodatek do sukienki czy fason samej sukienki.

Owszem nie neguję podpowiedzi pozostałych wypowiadających się - to też znakomite pomysły - ale
mnie się takie 'ekstrawagancje' podobają,podoba mi się ,że nie trzymasz się szablonu.
No i kolor - jest boski.
Zastanawiam sie jedynie nad dołem...czy musiała być ta koronka:p
Jaką role ma spełniać? Ozdobną na okoliczność? Przedłużenie sukienki ?
Tu bym się zastanawiała nad jej zastosowaniem.
Dzięki dziewczyny bardzo liczę się z waszym zdaniem po waszych wypowiedziach stwierdzam że jednak bez pelerynki jest lepiej,mam do wesela jeszcze trochę czasu to może coś wykombinuję może faktycznie jakieś bolerko,ale mam nadzieję że będzie piękna pogoda :) Kora obszycie u dołu to piękna koronkowa taśma ozdobna wszyłam ją dla tego że będę miała czarne buty i torebkę i myślę że dodaje uroku sukience:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Edytko taśma jak najbardziej dodaje uroku sukience!!!Piękna ta taśma poproszę o namiary gdzie kupiłaś!!!Co do pogody to napewno będzie piękna!!!!(ale bolerko chociaż z koronki a uszyj zawsze to lepiej w bolerku wyjść na nocny weselny spacer niż w marynarce męża no nie?:D)

28 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.