Wersja do druku

294 strony: « < 113 114 115 116 117 118 119 > »

Świeżynek
Aniu :buzki: Dziękuję za podpowiedz
Jeszce mam pytano techniczne - czy na poczatek potrzebne jest ustawienie docisku stopki? Łucznikowa Ewa chyba tego nie ma :/
hmm a może silverki jesienna porą będą w Lidlu? Wiecie coś w tym temacie? Warto poczekać czy wybrać Ewe? a może leszy singer 8280? zaczynam głupieć :szok:

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 10:19:23 przez Gia_Gia ---
Zaaklimatyzowany
Z tego, co widzę w gazetce Lidla, na zdjęciu jest model singer 8280, a piszą, że będzie singer 2250.
2250 w takiej cenie to bardzo dobra opcja, ściegi elastyczne faktycznie ma. 8280 jest dostępna normalnie w odobnej cenie, więc żadna okazja to by nie była. Ot, zagadka, która maszyna będzie na sklepie?

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 19:19:46 przez Cybinka ---

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 19:21:49 przez Cybinka ---
Świeżynek
ooo właśnie! a jak z tym Lidlowym singerem? Może zamiast Łucznika Ewa taką lepiej?

edit:
znalazłam jeszcze sprzedawcę na allegro który sporo fajnych singerków tyle tylko, że pochodzą z Niemiec. Maja normalnie 2 lata gwarancji i papiery. na przykład http://allegro.pl/show_item.php?item=3388202447 warto?

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 20:59:04 przez Gia_Gia ---
Zaaklimatyzowany
Co do Allegro- sprawdź na ceneo i innych tego typu stronach ceny, bo może okazać się, że są tańsze propozycje lub w tych samych pieniądzach możesz mieć np. dłuższą gwarancję.

Lidl twierdzi, że Silvercresty będą jesienią. Ja nadal czekam i klnę na swojego starego Łucznika, bo zacz@ął przepuszczać szwy. Jak do końca września nie będzie lub nie uda mi się go dostać, kupuję Singera 4423.

Świeżynek
Co do Allegro- sprawdź na ceneo i innych tego typu stronach ceny, bo może okazać się, że są tańsze propozycje lub w tych samych pieniądzach możesz mieć np. dłuższą gwarancję.
no właśnie ceny w necie są dużo wyższe:
SINGER 2273 - 690zł
Singer 2263 - 615zł
obecnie w PL stan magazynowy zerowy :/ i zastanawiam się jeszcze jak z dokupieniem dodatkowego wyposażenie. Wszystkie będą pasować?

--- Ostatnio edytowane 2013-08-08 21:48:01 przez Gia_Gia ---
Świeżynek
Nie mam żadnej maszyny dlatego zastanawiam się nad Singer 2250 Serenade, jednak ma ona mało opinii w internecie, tutaj też nie za wiele, w dodatku skoro ma się pojawić maszyna SilverCrest to zastanawiam się czy nie poczekac na nią, ale to będą nastepne miesiące czekania. Widziałam jednak same pozytywne opinie na jej temat. Ale miałabym jedno pytanie w jakiej cenie jeśli ktoś pamięta była ta maszyna do szycia (SilverCrest). I drugie pytanie, czy ktoś zdecyduje się na zakup Singer'a Serenade?
Świeżynek
Z tego, co widzę w gazetce Lidla, na zdjęciu jest model singer 8280, a piszą, że będzie singer 2250.

Ma być 2250. Właśnie dostałam info z Lidla ;)
Stara Gwardia
Lidl twierdzi, że Silvercresty będą jesienią. Ja nadal czekam i klnę na swojego starego Łucznika, bo zacz@ął przepuszczać szwy. Jak do końca września nie będzie lub nie uda mi się go dostać, kupuję Singera 4423.
Nie czekaj. Kup Singer-a 4423 od razu.:)

Świeżynek
Pewnie nie będę odkrywcza, jeśli powiem, że jestem początkująca w tym temacie :)
W swojej karierze szyłam i szyję tylko ręcznie... Chcę to wreszcie zmienić ale nie mam kogo się poradzić jaką maszynę wybrać. W mojej rodzinie zawsze szyło się na baaaaardzo starym sprzęcie, dlatego nawet ich nie pytam ;)

Kilka słów o moich potrzebach:
- będę szyła dość dużo
- różne materiały - od dżinsu, przez "strecze", bawełnę, cienką skórę, filc po len czy nawet w ekstremalnych wypadkach - jedwab
- chciałabym jakiś ścieg overlockopodobny - bo z tym najczęściej latam do krawcowej
- mogę wydać mansymalnie - 500 zł :(

Na chwilę obecną wpadły mi w oko takie maszyny: Singer 4210, Singer 8763... no i przekraczająca mój budżet: Singer 4411
I tu moje pytania:
- na którą się decydować? i czy lepiej dopłacić do tej "4411" 100 zł więcej, czy nie ma takiej potrzeby
- może macie jakiś inny pomysł - chętnie się zasugeruję Waszymi opiniami i przede wszystkim MEGA DOŚWIADCZENIEM!
- Widziałam, że w Lidlu ma się pojawić jakiś Singer (bodajże 2250?). Czy warto go w ogóle brać pod uwagę przy moich potrzebach?

--- Ostatnio edytowane 2013-08-11 19:23:11 przez Dagma ---

294 strony: « < 113 114 115 116 117 118 119 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.