294 strony: « < 250 251 252 253 254 255 256 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety nikt nie zdecyduje za Ciebie ![]() Co do maszyn, masz szyjącą mamę i babcię, może z nimi się skonsultuj, mają stare czy nowe maszyny? Dadzą wypróbować? Może pożyczą żebyś mogła spróbować swoich sił ![]() Z tych które wymieniłaś osobiście szyłam na janome 415 i nie miałam do niej żadnych zastrzeżeń, ale też nie katowałam jej zbytnio. Wszystkie mają bardzo zbliżone parametry, pomyśl czy potrzebujesz wodotrysków czy szyjącej maszyny i wtedy będzie ciut prościej się zdecydować ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziekuje, ale niestety już o tym myslalam, ale dostałam odpowiedz w stylu: "kochanie, moja maszyna jest bardzo stara a na nowych się nie znam". Niestety również z przyczyn odległościowych nie mam możliwości pożyczenia i wypróbowania...
Nie wiedziałam, że wybór będzie taki trudny...chciałabym zakup na dłuższy moment w życiu więc wolałabym lepszą...a Ty jeśli miałabyś wybierać z tej mojej listy, z pominiecien Singera i Janome 415, to wybrałabyś......?????? Proszę ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też niestety szukałam maszyny domowej, ale były mi potrzebne określone funkcje. Po pierwszym przejrzeniu co kto oferuje myślałam, że poniżej 5tyś nie zejdę ![]() Uważam że przepłaciłam(mam mnóstwo niepotrzebnych mi bajerów), ale komfort szycia + 100, więc jakbym miała znowu wybierać kupiłabym to samo ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poszłabym do sklepu i wybrała najcięższą, a jeśli waga bardzo zbliżona to najtańszą ![]() Dla mnie nie ma nic gorszego niż maszyna skacząca po stole ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ehh...widzę, że to nie będzie najłatwiejsza decyzja w moim życiu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety to nigdy nie jest łatwa decyzja. Coś co dla mnie jest ułatwieniem dla kogoś innego jest mordęgą. Każda szyjąca osoba ma swoje nawyki i przyzwyczajenia. Ja do tej pory za największą wadę maszyn elektronicznych uważam przycisk szycia wstecznego po lewej stronie. Nie wyobrażam sobie jakby mi ktoś nawlekacz zabrał, a są dziewczyny co wcale nie korzystają.
Co byś nie wybrała zawsze pozostanie pytanie "co by było gdybym wzięła inną?" Może poszukaj w swojej okolicy sklepu gdzie mogłabyś wypróbować wytypowane maszyny? Z janome nie powinno być problemu, jeśli maszyny są to i wypróbować można, z elną nie wiem, w mojej okolicy w sklepie stacjonarnym nie znalazłam, ale i specjalnie nie szukałam bo nie mieli w ofercie nic co by mnie zainteresowało. A mogę spytać co Ci w singerze nie pasowało? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jakos tak jak się zgłębiam w wątki, to wydaje mi się, że jednak Elna czy Janome są jakoś bardziej polecane. Nigdzie nie widziałam żadnej oprócz Brzydala (4423)
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze taniej wyjdzie 4411 ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jakos tak jak się zgłębiam w wątki, to wydaje mi się, że jednak Elna czy Janome są jakoś bardziej polecane. Nigdzie nie widziałam żadnej oprócz Brzydala (4423)
![]() Jeszcze taniej wyjdzie 4411 ![]() ![]() ![]() A jeśli mogę zapytać to dlaczego ta marka nie budzi Twojego zaufania? Nie mam maszyny, to nie mam nawyków ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zawsze będąc w jakimś sklepie ze sprzętem AGD oglądałam sobie maszyny, takie hobby ![]() Postanowiłam poradzić się fachowca, mój pan od maszyny jak usłyszał co chce zrobić to powiedział, że on mi moją starą maszynę za darmo przejrzy, ale żebym marketowego chłamu mu nie przynosiła do naprawy. Maszyna tylko w specjalistycznym sklepie i na pewno nie za 200zł(to było kilka ładnych lat temu). Do brzydala wizualnie nie miałam żadnych zastrzeżeń, szyciowo w sumie tez nie, ale gdzieś tam mi z tyłu głowy pozostała niechęć. Pewnie jak ktoś szyje okazjonalnie to nawet marketowy łucznik da radę, ale u mnie to nie przejdzie, czasem 8 godzin dziennie nie zdejmowałam nogi z pedału, przerwy robiłam tylko na siku, albo żeby nowy kawałek materiału podłożyć. No i droższa wcale nie oznacza lepsza niestety. ________________________________________________________
|
294 strony: « < 250 251 252 253 254 255 256 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.