294 strony: « < 179 180 181 182 183 184 185 > »
Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() Posta kopiuję z wątku o Singerach, ponieważ wspomniałam też o innych markach, z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Staję przed wyborem mojej pierwszej maszyny, od ponad tygodnia wczytuję się w internetowe informacje, odwiedziłam też 3 sklepy, by zasięgnać opinii i powiem, że już sama nie wiem, co myśleć ![]() Na maszynę mogę wydać max 1300zł, zastanawiam się zatem nad Singerem 8763 i 6180. Ewentualnie też Janome 525s lub xl601. Myślałam o Husqvarnach, ale odradzają. O Singerze znów z jednego źródła dowiedziałąm się, że podupada, a w innym punkcie, że super maszyny... także, tak jak wspomniałąm, nie wiem już, co myśleć.. ![]() Możecie pomóc mi w wyborze? Maszyna ma służyć do użytku domowego. |
|
Świeżynek
![]() |
|
wątek na ile to było w moim przypadku możliwe ( z maluchem u boku) przeczytałam, dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
wątek na ile to było w moim przypadku możliwe ( z maluchem u boku) przeczytałam, dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uważam, że to rozsądna decyzja. Doświadczenie pomoże wybrać mądrzej właściwą maszynę. I w przyszłości wykorzystać jej możliwości.
![]() Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mądry wybór ![]() Wiesz,te stare maszyny mają jeszcze jedną przewagę nad nowymi : one są przynajmniej w 90% naprawialne ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Świeżynek
![]() |
|
Już jakiś czas na niej szyję, ale doszłam do wniosku za te pieniądze nie ma sensu kupować, lepiej dozbierać większą kwotę i kupić coś lepszego
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tym bardziej że outletrtvagd ma czasem niekorzystne oferty i warto poszperac gdzie indziej. Ja napaliłem sie u nich na Signera 4423 polecanego przez Anię, mieli za 730 zł. (W Euro AGD 799) mysle sobie - zawsze 70 zł w kieszeni. A tu okazuje sie ze brak gwarancji i do tego kilku elementów zestawu (mało istotnych jak szpulki czy igly_) A potem poszperałem w necie i firma z Wołomina, przedstawiciel Singera miała te maszyny w swojej ofercie Nówki za 729 zl. ________________________________________________________
www.jblaminsky.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O jakim "rzemieniu " mówisz? ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zapewne o pasie przenoszącym napęd. Kiedyś to były naprawdę rzemienie.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dokładnie tak, ale maszynę mam na prawdę wiekową i działa na rzemień :P
|
294 strony: « < 179 180 181 182 183 184 185 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.