Wersja do druku

294 strony: « < 179 180 181 182 183 184 185 > »

Świeżynek
Witam :)
Posta kopiuję z wątku o Singerach, ponieważ wspomniałam też o innych markach, z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Staję przed wyborem mojej pierwszej maszyny, od ponad tygodnia wczytuję się w internetowe informacje, odwiedziłam też 3 sklepy, by zasięgnać opinii i powiem, że już sama nie wiem, co myśleć :)

Na maszynę mogę wydać max 1300zł, zastanawiam się zatem nad Singerem 8763 i 6180.
Ewentualnie też Janome 525s lub xl601.

Myślałam o Husqvarnach, ale odradzają. O Singerze znów z jednego źródła dowiedziałąm się, że podupada, a w innym punkcie, że super maszyny...
także, tak jak wspomniałąm, nie wiem już, co myśleć.. :)

Możecie pomóc mi w wyborze?

Maszyna ma służyć do użytku domowego.
Świeżynek
No cóż, nie wszystko złoto co się świeci. Podlinkowany wyżej Singer 8280 może i ma niską cenę, ale jest adekwatna do tego co ma w wyposażeniu - a wyposażenia nie ma. Klasa "3". Żadnych stopek, żadnych tarczek do trzymania szpuleczek, itd. Poza tym o paołowę krótsza gwarancja - 12 miesięcy. W załączniku fragment strony.
c
Myszowato,
Na forum są użytkownicy Singera 8280, można przeszukać forum pod tym kątem. Polecam też przeczytanie wątku na temat kupna nowej maszyny dla początkujących. Wzbogacisz wiedzę na temat maszyn współczesnych, wtedy będzie łatwiej Tobie i innym z Tobą rozmawiać na temat zakupu maszyny.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 20:13:47 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 20:15:28 przez Fides ---
wątek na ile to było w moim przypadku możliwe ( z maluchem u boku) przeczytałam, dziękuję za odpowiedzi ;) Jednak zdecydowałam że póki co nowej maszyny kupować nie będę. Musi mi wystarczyć wiekowy Łucznik odziedziczony po babci :) A jak już się bardziej rozeznam w temacie szycia tego co mi potrzeba zdecyduję się na coś bardziej profesjonalnego
Świeżynek
No cóż, nie wszystko złoto co się świeci. Podlinkowany wyżej Singer 8280 może i ma niską cenę, ale jest adekwatna do tego co ma w wyposażeniu - a wyposażenia nie ma. Klasa "3". Żadnych stopek, żadnych tarczek do trzymania szpuleczek, itd. Poza tym o paołowę krótsza gwarancja - 12 miesięcy. W załączniku fragment strony.
c
Myszowato,
Na forum są użytkownicy Singera 8280, można przeszukać forum pod tym kątem. Polecam też przeczytanie wątku na temat kupna nowej maszyny dla początkujących. Wzbogacisz wiedzę na temat maszyn współczesnych, wtedy będzie łatwiej Tobie i innym z Tobą rozmawiać na temat zakupu maszyny.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 20:13:47 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2014-01-22 20:15:28 przez Fides ---
wątek na ile to było w moim przypadku możliwe ( z maluchem u boku) przeczytałam, dziękuję za odpowiedzi ;) Jednak zdecydowałam że póki co nowej maszyny kupować nie będę. Musi mi wystarczyć wiekowy Łucznik odziedziczony po babci :) A jak już się bardziej rozeznam w temacie szycia tego co mi potrzeba zdecyduję się na coś bardziej profesjonalnego
Stara Gwardia
Uważam, że to rozsądna decyzja. Doświadczenie pomoże wybrać mądrzej właściwą maszynę. I w przyszłości wykorzystać jej możliwości. :)

Fides
Stara Gwardia
Mądry wybór:)Poszyjesz ,poznasz własne możliwości i zweryfikujesz min. oczekiwania co do nowej maszyny.
Wiesz,te stare maszyny mają jeszcze jedną przewagę nad nowymi : one są przynajmniej w 90% naprawialne :D
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Świeżynek
Już jakiś czas na niej szyję, ale doszłam do wniosku za te pieniądze nie ma sensu kupować, lepiej dozbierać większą kwotę i kupić coś lepszego ;) Chciałam kupić nową bo w tej poszedł rzemień, ale zaczekam jeszcze tydzień na koniec urlopu Pana który serwisuje maszyny dokupię rzemień i znów coś poszyję ;)
Zaaklimatyzowany
Ups, nie zjechałam do dołu strony...

Czyli maszyna pochodzi ze zwrotu, być może po naprawie albo z wystawy.

Tfu tfu, cofam swoje słowa...

Ania
Tym bardziej że outletrtvagd ma czasem niekorzystne oferty i warto poszperac gdzie indziej. Ja napaliłem sie u nich na Signera 4423 polecanego przez Anię, mieli za 730 zł. (W Euro AGD 799) mysle sobie - zawsze 70 zł w kieszeni. A tu okazuje sie ze brak gwarancji i do tego kilku elementów zestawu (mało istotnych jak szpulki czy igly_) A potem poszperałem w necie i firma z Wołomina, przedstawiciel Singera miała te maszyny w swojej ofercie Nówki za 729 zl.
Już jakiś czas na niej szyję, ale doszłam do wniosku za te pieniądze nie ma sensu kupować, lepiej dozbierać większą kwotę i kupić coś lepszego ;) Chciałam kupić nową bo w tej poszedł rzemień, ale zaczekam jeszcze tydzień na koniec urlopu Pana który serwisuje maszyny dokupię rzemień i znów coś poszyję ;)
O jakim "rzemieniu " mówisz?
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Mistrzyni Krawiectwa
Zapewne o pasie przenoszącym napęd. Kiedyś to były naprawdę rzemienie.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Zapewne o pasie przenoszącym napęd. Kiedyś to były naprawdę rzemienie.

Ania
Dokładnie tak, ale maszynę mam na prawdę wiekową i działa na rzemień :P

294 strony: « < 179 180 181 182 183 184 185 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.