Stara Gwardia
![]() |
|
No pewnie, że nie o to chodzi.
Być może ktoś jeszcze coś podpowie. Maszyna, jak rozumiem jest na gwarancji i to przykre,że chyba trzeba zacząć z niej korzystać. Ale i tak bywa. Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
No trudno, to piszę do sprzedawcy list z zażaleniem
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Powodzenia.
Fides --- Ostatnio edytowane 2013-10-08 22:03:23 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
To jeszcze, aby się upewnić, pokażę jak to wygląda. Biorę pod uwagę, że może coś trzeba dokręcić czy odkręcić, ale jako, że w instrukcji o tym ani słowa nie ma, a maszyna jest na gwarancji, nie będę kombinowała.
Pytanie brzmi: czy tak to powinno wyglądać? http://www.youtube.com/watch?v=T1H6-NCthXw (i do tego George Michael w tle pobrzmiewa) --- Ostatnio edytowane 2013-10-09 12:51:47 przez szaba --- |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No ewidentnie transporter nie działa prawidłowo, choć to dziwne o tyle, że ten mechanizm powinien być zintegrowany i nie wiem, jak może się wyłączyć sam posuw? Ot, ciekawostka przyrodnicza...
W mojej starej maszynie to jest jedna korba i działa, albo nie. I tyle. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję Zibiaszu za odpowiedź. Czyli śmiało mogę reklamować sprzęt. Nie wiem jak inne maszyny na rynku, ale ta jest produkowana w PRC więc pewnie niejedna dziwna usterka się może przytrafić. Swoją drogą to przykre, że firmy, o których nawet taki laik jak ja słyszał, przenoszą produkcję do Chin.
Raz jeszcze dziękuję. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a pokaz jakie masz ustawienia ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ustawienia czego konkretnie?
Próbowałam na różnych ściegach, oraz na różnych naprężeniach nici. Innych ustawień ta maszyna nie ma. Albo nie wiem o co chodzi. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
pokaz fotke maszyny jak masz ustawione sciegi
z bliska ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a jak szyje na tym najdluzszym sciegu prostym?
i gdzie jest docisk stopki? ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.