Świeżynek
![]() |
|
I to są jedyne pokrętła w tej maszynie. Tak jak mówiłam, próbowałam różne ściegi, różne naprężenia nici, nawet różne nici i tkaniny, no ale skoro ząbki nie współpracują, to niewiele mogę poradzić.
Ścieg prosty wychodzi tak jak na załączonych zdjęciach (wierzch i spód), przy czym jest on tak krzywy, gdyż materiał muszę ciągnąć. Czegoś takiego jak docisk stopki nie zauważyłam, nie ma nawet słowa o czymś takim również w instrukcji. --- Ostatnio edytowane 2013-10-09 14:49:13 przez szaba --- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no to rzeczywiscie do naprawy ja
tym sciegiem to mozesz wyszywac ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Pani za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wracam do mojego wątku, bo uważam, że powinnam napisać co dalej z maszyną. Szyje. Pięknie szyje. Ręce mistrza zrobiły swoje. Obiecuję solennie nie brać się za naprawy, o których nie mam pojęcia, nie mądrzyć się ani udawać wszystkomogącej. Nie wybebeszać, rozkładać na czynniki pierwsze, nie łamać wkrętaków ... Ograniczę się do wymiany nici, igieł, żarówek, czyszczenia bębenka, oliwienia i innych czynności opisanych w instrukcji obsługi. Będę grzeczna.
![]() Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki (m.in. co wymienić i gdzie to kupić), słowa otuchy i pociechy ("Bardzo dobrze Państwo zrobili"). Dziękuję że jesteście! V. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapomniałam dodać, że czytając o problemie z nowiutką maszyną Szaby (i nie tylko) jestem bardzo szczęśliwa, że mam stare maszyny. Już dały mi dużo radości, a każdą ich usterkę traktować mogę (i tak robię) jako rzecz w zasadzie normalną, bo nic nie jest wieczne, każdy mechanizm po iluś tam latach pracy ma prawo się zużyć, wyrobić, zepsuć. I ważne jest to, że daje się naprawić! Myślę sobie, że w swoim życiu już nie kupię nowego sprzętu szyjącego. Moje maszyny chyba mi wystarczą. Nie potrafiłabym chyba dokonać wyboru, jest tak wiele marek, modeli, tak różne są opinie, taka zaskakująca może być rzeczywistość... Dobrze, że nie mam tego problemu. Będę się cieszyć tym, co mam.
V. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo się cieszę, że maszyna żyje i ma się dobrze ![]() A jeszcze bardziej, że postanowiłaś być dla niej grzeczna ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.