| Stara Gwardia
  |  | 
| FAjny motyw na podkładkach! Ja na razie nie trafiłam na materiał, który by do kuchni pasował wzorkiem.    ________________________________________________________ Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus | |
| Świeżynek
  |  | 
| Mam wielką słabość do lnianych ubrań, sukienek i bluzeczek z cienkiego batystu. Nie przeszkadza mi, że sie gniotą, taki ich już urok- w upalne lato są po prostu idealne.  A biały len po prostu kocham, tylko jakoś ostatnio nigdzie nie mogę go dostać   Wykroje na te uszytki jak zwykle z burdy  z małymi ulepszeniami. | |
| Świeżynek
  |  | 
| Dziękuję Marika za objaśnienie mi "zawartości" podkładek    . Pozostaje zakupić materiały i... do dzieła  ) | |
| Świeżynek
  |  | 
| Coś dla łasuchów   . Ciasteczkowe igielniki z filcu | |
| Świeżynek
  |  | 
| Torba plażowa z obrusika wynalezionego w sh. Gruby len i te papugi tak mnie oczarowały, że musiałam to kupić  za całe 10 zł. Uszyta tak jak patchworki z ovatą w środku , na zameczek aby nic się nie pogubiło   | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Torba świetna, co do igielników to dopóki nie powiększyłam zdjęć przez moment myślałam, że pokazujesz nam swoje wypieki  Czy Ty szyjesz po nocach, bo tempo masz niesamowite! | |
| Świeżynek
  |  | 
| Szyję w dzień i nocami też, jak mam wene tworczą  nie pracuje na razie, więc czasu mam dużo. Nareszcie mogę wyszyć te zgromadzone kupony tkanin, jak pracowałam to szyłam tylko w weekendy, ciągle byłam na tzw.głodzie szyciowym  a jak mnie zwolnili to nawet mąż się ucieszył, bo obiady są codziennie  i coś dla niego też szyję. | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| To dobrze wykorzystujesz wolny czas! | |
| Świeżynek
  |  | 
| Została mi resztka szarej dresówki, znalazłam w burdzie wykrój na szorty i wieczorem uszyłam spodenki do latania po domu, troche pobawiłam się ściegami, aby było kolorowo.  | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Świetne  igielniki aż szkoda je ukłuć    ________________________________________________________ "W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook