10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
| Stara Gwardia
  |  | 
| Ładne są te ozdoby na bluzce   Niby nic takiego, a jak zmienia zwykłą bluzeczkę! ________________________________________________________ | |
| Świeżynek
  |  | 
| Dziękuję   a u mnie klimaty kuchenne tym razem - podkładki, nawet wyszyte krzyżykami. Trochę tego dziubania było, marzę o hafciarce   | |
| Świeżynek
  |  | 
| I trochę walentynkowo ale w klimacie biało- czarnym. Poducha wyszyta ściegiem dekoracyjnym i naszyte kamienie, w środku jest ovata, szyta jak patchwork. | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Bardzo ładnie wykorzystałaś ścieg ozdobny. | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Bardzo ładne te poduchy, widać,że pomysłow Ci nie brakuje! | |
| Świeżynek
  |  | 
| Płaszcz świetny, super wymyśliłaś z tą ekoskórą   też mam ochotę się zabrać za niego ale jeszcze nie mam tkaniny Jak Ty to zrobiłaś że ten ścieg ozdobny na tych zakrętach wyszedł tak idealnie  | |
| Świeżynek
  |  | 
| Kontury przekopiowałam z kartki z gotowym wzorem, stębnówką przejechałam po ołóweczku a potem dekoracyjny ścieg, na zakrętach faktycznie było pod górkę, trzeba obracać tkanina we wszystkie strony   A taką lnianą koszule to już ręcznie kiedyś tam wyhaftowałam, model z burdy chyba 2006 | |
| Świeżynek
  |  | 
| Podziwiam cię za te ręczne hafty, ja jakieś piętnaście lat temu coś tam "dziubałam" ale z wiekiem cierpliwość do takich rzeczy mi się wyczerpala   | |
| Świeżynek
  |  | 
| Marika, coś pięknego te Twoje prace, a mam pytanie o podkładki kuchenne - czego użyłaś "w środku"? Mam wrażenie że to jakiś grubszy materiał, tak? | |
| Świeżynek
  |  | 
| Bardzo dziękuję! Pierwsze podkładki są z ovatą w środku, tkanina podobna w dotyku do flaneli,grubsza i są troszkę puchate. Te krzyżykowe są usztywniane krochmalem, mają dwie warstwy sztywnej bawełny. Czasem do podkładek stosuję kamelówke bez kleju, żeby trochę je usztywnić. | 
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook