Świeżynek
![]() |
|
Witam, mój łucznik brzydko szyje... Sam już nie wiem o co chodzi próbowałem milion różnych ustawień i za każdym razem jest coś nie tak. Założone nici są o grubości 40 a igła 120.
![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ciensza nic od spodu daj ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Widzę tkaninę w ciekawy wzór. Cordura ? Co będzie (jeśli to nie tajemnica)? --- Ostatnio edytowane 2013-11-24 12:39:01 przez BlueGun --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Na zdjęciu widać problemy z naprężeniem nici górnej, lub nici dolnej, lub obydwoma.
Może być to spowodowane np. : -nieprawidłowe wyregulowanie, zabrudzenie, lub uszkodzenie naprężacza nici górnej -złej jakości, uszkodzona, lub źle dobrana igła (do tego materiału i grubości nici wskazana jest igła do jeansu) -źle dobrana, lub złej jakości nić, ta maszyna nie współpracuje z każdą grubą nicią (wybrać nić, która nie będzie stawiała oporów przy przechodzeniu przez oczko igły i przy przechodzeniu przez materiał) -bębenek nici dolnej nie współpracuje z nicią tej grubości, może być nie wyregulowany do niej, zabrudzony, lub uszkodzony. Z czasem blaszka dociskająca nić w bębenku odkształca się i nie ma możliwości prawidłowej regulacji, należy wymienić blaszkę, lub bębenek, lub doraźnie dogiąć blaszkę nadając jej prawidłowy kształt. Czasami nawet sprawny bębenek nie chce współpracować z grubymi nićmi - i inne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Cordura, prawdopodobnie 1000d w fińskim kamuflażu. Ma powstać z tego ładownica
![]() Nici i tak są b. mocno naprężone: nic w bębenku wysuwa się dużym oporem a naprężacz jest ustawiony na maksymalną wartość (7). |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
juz pisalam zmien nic dolna na ciensza,bo nie ustawisz idealnego sciegu na takich grubasach ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moim amatorskim okiem, nić wygląda na rozplecioną, może nawet uszkodzoną w trakcie szycia lub zanadto naprężoną.
Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jutro ruszę do pasmanterii, kupię igły do jeansu oraz cieńszą nic i zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tylko gdy naprężenie nici w bębenku jest mniejsze to pętle w szwie są większe.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.