Wersja do druku

14 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Bardzo mi się podoba ta tunika w kwiaty, moje klimaty. gdyby to była sukienka to pękłabym z zazdrości.
Stały Bywalec
Bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Kiedyś zamarzył mi się worek podobny do SAKO, jednak jak zobaczyłam jego cenę troszkę mi się odechciało... i postanowiłam sama go sobie uszyć :) długo kombinowałam aż w końcu trafiłam na gotowy wykrój z burdy :) zabierała się do tego projektu dłuuugo, jednak samo uszycie zajęło mi dwa wieczory :) musiałam tylko zamówić granulat i gotowe :)
suma sumarum wcale taniej nie wyszło :) ale ile radości z szycia :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stały Bywalec
Super ten worek! A co do bluzek to zawsze podziwiam ludzi którym chce się robić ze starych rzeczy coś nowego. :)
W związku z tym, że jakiś czas temu powiedziałam Wam "cześć" w kąciku przywitalnym, postanowiłam wrzucić tu swoje pierwsze nie do końca jeszcze udane przygody szyciowe :)
Wcześniej jednak przeglądnęłam dzieła pozostałych forumowiczów i trochę straciłam odwagę bo naprawdę są śliczne :) a ja na razie moim poziomem nie dorastam Wam do pięt hehe :) ale w końcu dopiero się uczę więc postanowiłam zaryzykować! a co mi tam :)
Bluzkę w kwiatki przerobiłam dla mojej przyjaciółki, natomiast ta srebrna to pierwsza przerobiona przeze mnie rzecz (ma bardzo wiele niedociągnięć ale t tak byłam z niej cholernie dumna hehe :)
Pozdrawiam :)
Takie przeróbki nie sa łatwe:co innego z nowego materiału a zupełnie inaczej przeróbki ze "starych" ciuszków .Zawsze na "coś" może zabraknąć a tu proszę: świetniusie ciuszki Ci wyszły .
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
O proszę i jeszcze worek : worek jast naprawde s uuu pee r !
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Mistrzyni Krawiectwa
Pod wrażeniem jestem nasz ŚWIEŻYNKU!!!Ależ ładnie szyjesz worek extra!!!
Mistrz Krawiectwa
Hekate, będą z Ciebie ludzie ( w znaczeniu krawieckim ), jak napisała Iwona. Szyć, przerabiać, pruć, ponownie szyć, to dewiza osób wkraczjących w tajniki krawiectwa , i tak trzymać !!
Pozdrawiam,
Wojtek
Mistrzyni Krawiectwa
Podziwiam za odwagę i fantastyczne efekty :oklasky:
Ostatnio mam manie na punkcie poszewek na jaśki z koszuli męskich :) roboty przy tym praktycznie nie ma, 5 minut przy maszynie a efekt nawet fajny :) na jednym nawet próbowałam coś stworzyć hehe ale wyszło troszkę krzywo ;D
Miłego dnia życzę :)

Załączone obrazy

Stały Bywalec
Właśnie po długich i ciężkich przeprawach skończyłam szyć sobie spódniczkę :) w połowie "drogi" myślałam że odłożę tę robótkę aż do wiosny.... a to maszyna nie chciała współpracować z materiałem i rwała nitkę bez przerwy, a to ja nie chciałam współpracować z maszyną i patrzyłam się na nią z pod byka, igłę nawet złamałam w trakcie :) noo ale w końcu jest :)

Załączone obrazy

14 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.