Krawiec-Filozof
![]() |
|
Nie jest źle! ![]() Kontrafałdy wyszły Ci znakomicie! Tylko ten suwak z tyłu tak "wyje"... Nad tym jeszcze trochę popracuj. Ale ogólnie jest fajna i dziewczęca. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stały Bywalec
|
|
Faktycznie trochę "wyje" hehe ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ładnie szyjesz, worek rewelacyjny. Zamki na początku też sprawiały mi dużo trudności, nie były wszyte tak jak chciałam ale trening czyni mistrza, z każdym następnym będzie lepiej
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W sprawie "rwania nitki ", to najlepiej zajrzyj do instrukcji obsługi maszyny do szycia . W każdej instrukcji jest taki "podpowiadacz" .
Powodów jest kilka ![]() Najczęściej to: - niewłaściwej grubości nici, - słaba jakość nici, - źle wyregulowane naprężenie nici w bębenku, - nieodpowiednie naprężenie nici górnej ..a bywa też i tak,że nić górna została niewłaściwie nawleczona . Spódniczka ok... a nad zamkiem musisz trochę popracować. Osobiście nie lubię wszywać zamków ![]() Opanowanie przez Ciebie tego urządzenia do szycia to tylko kwestia czasu i praktyki ![]() Najważniejsze,że masz krawieckie "zacięcie"i tak trzymać ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-01-14 20:34:30 przez magnez33 --- ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stały Bywalec
|
|
Dziękuję za miłe słowa ![]() Zamki to dla mnie tragedia... ![]() A co do instrukcji to cały czas miałam ją obok siebie, myślę że powodem mogła być nieostra igła, potem chyba jej grubość i dosyć kapryśny materiał ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To też ![]() ![]() W moim Pfaff-ie muszę uważać na takie niedogodności ![]() ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ten "fotel" z burdy to totalny odjazd ![]() To jest jednolity worek czy ma wewnątrz jakiś podział na komory etc. ? Wypełnienie granulatem styropianowym ? ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stały Bywalec
|
|
BlueGun, ten worek szyje się bardzo szybko i jest bardzo prosty. Niema w środku żadnych komór. Szyje się go z 6 jednakowych(z tego co pamiętam) elementów które tworzą boki i z dwóch kół ( jedno duże na podstawę i małe na górę). Wypełnienie granulatem, mi weszło 500 litrów ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
Nie dawało mi to spokoju, nie mogłabym spać w nocy... więc poprawiłam od razu. Lepiej nie będzie, być może po prostu dobrałam za duży zamek do tej spódnicy ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Wszywając zamek spróbuj wypuścić nieco materiału w taki sposób, aby powstały listewki zasłaniające go.
Jeśli nie masz stopki do zamków krytych - to po wypuszczeniu zapasów szyj na szerokość płozy stopki. Ten suwak psuje cały wygląd spódniczki. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.