Wersja do druku

14 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Stały Bywalec
Dziękuję bardzo za miłe słowa :) to takie motywujące :)
Ja kiedyś widziałam kubki z takimi właśnie napisami i mi się strasznie spodobały.
Bravo za pomysł i wykonanie :)
Stały Bywalec
Nadszedł ten piękny dzień, w którym moja silverka doczekała się pokrowca:] uszyłam go z białej ekoskóry. Niby nic a cieszy ;D

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Ale to ładne :-) Te róże dodają bigla i kapitalnie ożywiają skądinąd prostą rzecz. Bardzo fajny pomysł, inspirujący :-)
dzisiaj uszyłam sowę z ekoskórki, nic tego nie zapowiadało. Wcale nie miałam jej w planach, to był impuls :) hehe
wzór oczywiście podpatrzony w necie, ale wykrój rozrysowałam sama. Z tyłu zamek trochę wyje ale to chyba jeszcze nie jest czas na wszywanie zamków krytych :D Nie wiem dlaczego ale bardziej mi się podobała ta sowa przed wypchaniem niż po. A tak po za tym to chyba zakochałam się w ekoskórze :D

Załączone obrazy

Krawiec-Filozof
No to witaj w Klinice Uzależnień! :D
Na takie "cugi" współczesna medycyna nie ma panaceum... Mnie się jednak wydaje, że najlepszym sposobem jest zużycie potencjału energii napędowej poprzez realizację.:)
Zamek z tyłu może i trochę "wyje", ale - jak sama nazwa wskazuje - jest z tyłu! To niech sobie wyje!

Ja mam, dla naprzykładu, takie uzależnienie, że widząc ciekawy ciuch na kimś na ulicy - od razu w wyobraźni rozkładam go na formy i obliczam w pamięci ich rozmiary...
Każdy ma tutaj jakiegoś świra... :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stały Bywalec
Zibiasz a ja z kolei mam tak, że jak widzę jakieś fajne ubranie to od razu przewracam je na lewą stronę i patrzę jak to jest uszyte :)

A u mnie sówek ciąg dalszy, planuję jeszcze doszyć dwie małe i będzie cała rodzinka :)

Załączone obrazy

Stały Bywalec
Hekate, pokrowiec na maszynę wspaniały a sówki urocze!

Wypowiem się jeszcze w temacie szyciowego świra i uzależnień. Co prawda jestem mocno początkującą osobą, ale mimo wszystko jeśli coś spodoba mi się na zakupach od razu patrzę na metkę i stwierdzam, że uszyję sobie taką kieckę za ułamek ceny.

Poza tym teraz jak chodzę po sklepach to nie po to żeby coś kupić ale zobaczyć jak jest uszyte. Wielką satysfakcję sprawia mi również znalezienie niedoróbki/krzywego szwu itd. Dzięki temu wiem że nie tylko ja ie jestem idealna.
Krawiec-Filozof
Mieliśmy tu swego czasu dysputę na wzmiankowany temat;
spróbuj odnaleźć wątek "jak pozbyć się kompleksów", czy coś w tym rodzaju.:)
Właściwie to nie była nawet dysputa, tylko kumulacja jednobrzmiących opinii - ciuchy w sklepach są uszyte niechlujnie, pospiesznie i nie są na pewno wzorcem do podglądania, jak należy szyć.
Formy można podglądać, ale sama jakość szycia jest poniżej piwnicy...:)
https://www.facebook.com/Zibiasz

14 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.