Stara Gwardia
![]() |
|
Czyli , czy ktoś ma , czy używa i czy faktycznie jest to tak dobre jak reklamują? A może niepotrzebna strata pieniędzy. Mam ponad 120 metrów płytek do mycia w domu bo wszędzie ogrzewanie podłogowe( tak na marginesie dodam że polecam każdemu, kto się zastanawia, Duża oszczędność kosztów grzewczych) Ale mycie tych metrów ... ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mój mąż zrobił kamienie podgrzewane, ale tylko przy wejściu do pokoju, sama tam siedzę ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Posiadam Mop parowy Green H2O mop 5W1. Nie narzekam.Używam wody destylowanej do wkładu.Ładnie czyści i wykładzinę i płytki. Wykładzinę wyczyścił nawet z "trudnych plam" ![]() ![]() Żeby służył długo i szczęśliwie należy dokładnie przeczytać instrukcję ![]() Smart Mop Plus 360 firmy Siesta Desing też uzywam ![]() Oba posiadaja wymienne nakładki z mikrofibry. Szybko,ładnie i czysto z małym nakładem i czasu, i pracy .I o to chodzi ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-01-25 18:54:35 przez magnez33 --- ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Administrator
![]() |
|
O ITA świetny temat - sama zastanawiałam się nad zakupem tego urządzenia ale mop parowy chyba nie nadaje się do mycia podłóg z panelami? Chciałam kupić ten reklamowany w TV Markecie ale mówiąc, że czyści "wszystkie rodzaje podłóg" pominęli panele ![]() U nas też ogrzewanie podłogowe w pomieszczeniach gdzie płytki - KOCHAM JE, cudowna sprawa ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupilam taki mop do domu w Polsce, i bylam b. zadowolona. Ale,to na co trzeba zwrocic uwage, to "mop mopowi nierowny". Nasz, kosztowal ok. 150zl.Tzn. widzialam rozne, drozsze (i moim zdaniem wcale NIE lepsze); kupilam taki "sredni" pod wzgl. ceny; natomiast mial pelny wybor roznych koncowek, i -to co dla mnie bylo wazne: mozliwosc dokupienia tych nakladek tzn. tych czesci ktore stykaja sie bezposrednio z podloga. Mysle, ze kupujac trzeba po prostu przejsc sie po sklepach -i porownac. Uzywalam go do mycia podlogi z plytek ceramicznych, drewnianych schodow malowanych farba olejna, kafelek wszedzie tu-sprawdzal sie swietnie. Oprocz tego wyprobowalam go i do czyszczenia dywanu (co teoretycznie tez robi)-tu niestety nie byl zbyt dobry-owszem troche bylo "czysciej" ale biorac pod uwage reklame, to raczej sie nie sprawdzil; (tzn. nic nie zastapi maszyny do czyszczenia). Podsumowujac: nawet bez tych dywanow, bylam zadowolona. Widzialam takie mopy iw sklepach AGD, i w supermarketach, ale wygladaly jakby byly dosc niestarannie wykonane, tyle ze cena byla duzo nizsza.
Pozdrawiam, Anna ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja także myślałam o mopie parowym. Chciałam jednak kupić 2 w jednym- mop + ręczny oczyszczacz i trafiłam na ten model
http://www.blackanddecker.pl/homeproducts/productdetails/catno/FSMH1621/ Nie podoba mi się tylko to, że: w modelu niższym można zdjąć prostokątną nakładkę i zostaje taka tylko mała trójkątna, która jest fajna do narożników, a w tym wyższym już tej funkcji nie ma. Nie wiem dlaczego. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czyszcząc wykładzinę/dywan mocno zabrudzoną, posypuje ją "ociupinkę" proszkiem -nawet takim do prania. Następnie "traktuje" ją mopem parowym aż do wchłonięcia proszku ![]() Czyściłam nim również schody lakierowane i boazerię ,elementy powierzchniowe klepeczki ![]() ![]() ![]() Myślę ,że przy panelach będzie OK ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Co powiecie o tym?
http://allegro.pl/mop-parowy-ultra-on-off-nakladki-coral-gratis-i3910561966.html Zastanawiałam się nad kupnem właśnie tego. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja jednak już się zdecydowałam i postawię na ten . http://allegro.pl/bd-zestaw-mop-parowy-fsm1620-2szt-nakladek-i3885835055.html Głównie dlatego że można nim myć również panele .No i można zobaczyć autentyczne filmy (nie reklamy) na youtube . Raczej zachęcające. Nie wiem tylko czy od razu nie kupię z ręcznym czyszczeniem , w sumie dużo drożej ale może warto bo przy okazji przyda się do mycia okien i łazienki czyli ten : http://allegro.pl/mop-parowy-blackdecker-fsmh1621-2w1-akcesoria-i3911442497.html ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
ITA KONIECZNIE opisz wrażenia z użytkowania - może kiedyś się skuszę tym bardziej, że można myć panele ![]() Z funkcją ręczną też fajna sprawa, ciekawe jak się sprawdza w łazience?? ITA wszystko w Twoich rękach, czekam na recenzję, nie zapomnij ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.