Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Przepraszam,agaaffek czy to jest po polsku czy po rosyjsku ?
Zapisze sobie nazwe --- Ostatnio edytowane 2014-03-04 15:55:00 przez diogi --- ________________________________________________________
Prosze wybaczyc moj rosyjski ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Diogi, ale ja nadal nie rozumiem... Jakich kolorów Ci brakuje? A już tym bardziej, jeśli nie dbasz o jakość, to poliestry i mieszanki są we wszystkich kolorach tęczy chyba dostępne i do tego niedrogie. Byłaś w hurtowniach przy Głogowskiej (prawie na każdym kroku tam są)? Byłaś w Swarzędzu w Tanich tkaninach?
W małych miejscowościach może faktycznie być problem z kupnem tkanin, ale żeby w Poznaniu? A do tej Rosji to TIRem chcesz jechać, żeby każdej z nas przywieźć to, czego nam tu brakuje? ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bylam dzisiaj w Swarzedzie i juz nie powiem ze tkanin nie ma ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Diogi. Żyrardów to miasto niedaleko Łodzi. Dlatego mówi się żyrardowskie tak jak poznańskie od Poznania. Były tam zakłady włókiennicze. Tkali głownie lny i bawełny. A "zaorać" w potocznej mowie znaczy tyle co zniszczyć, doprowadzić do ruiny.
Cieszę się, że sklepy w Swarzędzu Ci się podobają ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
uff ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
co sie szyje z tego lnu ? ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
tak nie na temat...dlaczego matrioszka? ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bo matrioszki są fajne ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam jedną matrioszkę, ale w częściach, dzieci mi ją podzieliły na amen ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jako dziecko też miałam ich kilka
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.