21 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
E tam, sławy! Samoocenę chce sobie trochę podnieść, bo jest już zupełnie na glebie...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wstawiam moje uszytki z ostatnich dni.
Żeby nie było, że się obijam ... Wstawiłam zdjęcie szczegółowe poduszki z liśćmi, bo coś schrzaniłam z tym " zakrętem" ;(. Czy mogę to jakoś poorawić? I jak siė z tym uporać na przyszłość? dodam, że są to poduchy ogrodowe i materace do tych w paski też sama robiłam, z gąbki, ociepliny i bawełnianej poszewki. --- Ostatnio edytowane 2015-04-10 15:16:46 przez Iwi --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetne poduchy. Ja ekspertem nie jestem, ale nic schrzanionego nie widzę - przy tak ostrym zakręcie chyba nie da się inaczej wdać materiału jak marszczeniem albo zakładkami (jak u Ciebie). ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
poduchy i pokrowce świetne ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
coś jak powiedzmy w tej torbie, tylko zaokrąglony dół ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hmmm...niby tak. Ja myślę, na chłopski rozum, że główna część wyszła mi za duża, stąd marszczenie. A ja nie lubię marszczeń.
Rojkowa, możesz mi pokazać, jak układasz materiał podczas szycie narożników? Raz mi wychodzi dobrze a raz jakaś zakładka brzydka mi się szyje ;(. Wiem, muszę poćwiczyć...ale nadal niewiem, w którym momencie popełniam błąd. Na szczęście przy materacach nic mi się takiego nie zrobiło. a propos: to na materace miałam na styk materiału ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pokaże Ci tak roboczo, ale zastrzegam i ostrzegam, że to zapewne nie jest sposób profesjonalny. U mnie się sprawdza, se tak wymyśliłam na potrzeby toreb. Przy ostrych kantach robię jedno cięcie, przy zaokrąglonych, tak jak na zdjęciu i szyję tuż nad cięciami. Mam nadzieję, że mnie nikt za ten sposób nie okrzyczy ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Myślę, że jest to jak najbardziej profesjonalny sposób...będę ćwiczyć
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja sobie za to utrudniam życie i nacinam w trakcie szycia ![]() ![]() ![]() A Iwi - ładnie to wyszło. A niektórzy specjalnie zakładki robią ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-04-10 19:16:50 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mmstycha, przy obszywaniu sznurkiem zazwyczaj nacinam podczas szycia, bo maszyna nie przesuwa równomiernie obydwu warstw materiału, także mógľby być mały "poślizg".
Mogłam je trochę lepiej rozprowadzić te zakładki. |
21 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.