21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Stara Gwardia
![]() |
|
świetne! zwłaszcza te obite białe komódki bardzo mi się podobają
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Swietna robota i jak elegancko na takiej kanapie piesiu wyglada
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
JakLucznik, szafki mialy czesci szyte. Material jest przyklejony tylko na szufladach, reszta szyta, nalozona i przytwierdzona zszywaczem.
AsiuSu i A.N.-dziekuje.. Jest dobrze, ale nie idealnie, kilka sztuczek od profesjonalistow by nie zaszkodzilo. |
|
Administrator
![]() |
|
Kurcze ale świetnie tapicerujesz! Genialne! Napatrzeć się nie mogę - wiekie brawa!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pomysł fajny, ja na skutek Cat - Workowych (nie- patrz-workowych) pomysłów moich zwierząt, zostałam pozbawiona tapicerek na fotelach, częściowo na sofie, a na drugiej, rozsuwanej, od dawna dominuje ortalion w identycznym kolorze. Powinnam albo zrobić łóżko - jak mi się wcześniej chciało i zamknąć im dostęp do w kółko pranej ale ciężkiej sofki (dobrze że da się ją wtaszczyć do wanny), i naprawić fotele i krzesła, których "już nie ma potrzeby obdrapywania" ...właściwie świetny pomysł, i mam nadzieję, że będzie jeszcze przez chwilę gorąco...
Dziewczyno, wlałaś we mnie nowe życie bo już nie wierzyłam w przyszłość, jako że one + fotel = recydywa. Tyle,że materiał na tapicerkę "mam ale nie dam" - budzi we mnie jakieś uczucia estetyczne, których nie potrafię określić, a kojarzone z szyciem. Podkleić zniszczoną z jednej strony tylko, ale dziurawą tapicerkę z fotela, dość znaną w stylu , kiedyś mocną i dobrej jakości nie mam czym. Ale wspaniale tobie się to udaje, odłączałaś jakoś siedzenia,czy jak? Kombinuję , kombinuję i nic mi z kombinacji nie wychodzi. Może ja też nadam na forum, tapiceruje już sporo ludzi,meble mają swój koniec, a mogą jeszcze powyglądać. FAJNE POMYSŁY, i ta czapka też super. Haftowana w napisy, bo nie widać dokładnie? ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susanna, dziekuje.
Koma, czapka?? Ktora to? Szczerze, ja przygode z tapicerowaniem zaczelam przez przypadek i teraz bardzo mnie wzielo. Wiekszosc mojej wiedzy czerpie w YouTube, gdzie maja nieraz fajne pomysly i z Pinterestu, gdzi mozna spotkac fajne tutki. Co do foteli z "dotykiem" kotowym...mam takie dwa w obrobce. Tutaj juz idziemy w strukture fotela, wiec czesto, w zaleznosci od zapedow nalezy wejsc w strukture fotela, wiec gabki, podbicia i takie tam, nie zawsze wystarczy wymiana materialu. W tych dniach postaram sie je zrobic, poniewz cch je wystawic na sprzedaz, wiec wkleje kilka fotek. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brawo, brawo - piękne przemiany - ciężki kawałek chleba z tapicerką, ale faktem jest, że teraz w internetach można znaleźć wszystko (my z małżem daliśmy drugie życie ulubionemu fotelowi i naprawiliśmy pralkę - tylko po filmikach ![]() A i tak najbardziej podobają mi się fragmenty drewnianych mebli widoczne na zdjęciach ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
wow kobieto zadziwiasz mnie! piękne praca, tapicerka? czy jest coś czego nie umiesz uszyć? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jeszcze nie wiem, LaGre
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetna robota Iwi ![]() ![]() ![]() A ja się nie mogę zabrać za obszycie czterech zwykłych gąbek na oparcia ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.