21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok, no dobra, wiem. To nie jest zwiazane z szyciem. Nawet nie wiem ile to ma wspolnego z tapiceria. To juz rekontrukcja.
Dostalam do "zrobienia" podsufitke samochodowa. Normalnie to jest tylko material do zmiany a tu, niespodzianka: Jest 30% podsufitki a reszta jest do zrobienia. Bez samocodu. Bez wymiarow!! Zrobic-zrobilam. Obic - obilam. Ale kurka troche ciezko sie montuje. A fotele beda zrobione za kika dni. --- Ostatnio edytowane 2017-10-27 01:25:20 przez Iwi --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brawo, jak widac nie ma rzeczy niemozliwych. A co to za samochod, jakis starszy model, renowacja?
Ciekawa jestem tez foteli, sama myslalam nad pokrowcami do naszego autka ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
AsiuSu, samochod to dodge Challenger z 2010 roku. Foteli do niego bede robic, bo orginalne sa ze skory i bardziej pod reparacje podchodza, bo samochod stracilby "urok". We wczesniejszych wpisach wstawilam zdjecia foteli z innego samochodu. Musze przyznac , ze nie jest to praca latwa, ale zdecydowanie gratyfikante.
na Youtube sa swietne filmiki instruktazowe. Poszukaj sobbie "how to re-upholster a car seat" zrobiony przez Johna Hunt. Po angielski, ale jak sobie z tym nie radzisz to po prostu obserwujac zobaczysz z czym to sie je. Uniwersalne pokrowce sa roznej jakosci i nie zawsze ladnie leza. No chyba, ze sa juz specyficzne pod marke samochodu. Praca nad siedzeniami samochodowyi to okolo 3 dni, jesli nie masz duzej wprawy. Ale da sie. Czy chcesz czy tez nie- to juz zalezy od Ciebie |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak zwykle minelo sporo czasu od ostatniego wpisu. Powodow jest cala masa, ale juz jestem i powoli wracam do szycie. A oto rezultaty ostatniego zadania. Przerobic wieczorny komplet mamy w elegancka sukienke wieczorowa dla corki. Nie mam zdjec orginalu (oczywiscie nie pamietalam aby zrobic), ale mam zdjecia efektu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Iwi, bardzo udany efekt
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Efekt jest ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety, telefon nie oddal dobrze kolorow, to jest bordo i zloto.
Dziekuje mmstyccha i jaklucznik |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to sie zdecydowanie "rzucilam" na sukienki.
Nie powiem , ze jest perfekcyjnie uszyta, bo kilka bledow niestety padlo. Ale jestem strasznie dumna z tego, jak to wyszlo. Sukienka komunijna mojej pociechy, i kij w oko ksiedzu, ktory powiedzial, aby nie przesadzac. Moja jest i bedzie jedynaczka, jesli czasami mi palma nie odbje, to jakby to bylo? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Teraz sobie przypomialam, ze mialam wstawic zdjecia foteli, ktore przywiozlam sobie z Panam.
Nie wiem, po co je targalam ze soba, bo teraz mieszkanko malutkie i nie ma gdzie tych mastdontow wstawic. W kazdym badz razie, 2 fotele, orginalnie w kolorze zielony, niezlym, lekko przemodelowane przez koty poprzedniej wlascicielki Zmieniam im obicie 2 dni przed przeprowadzka...nie..tak na serio to konczylam z rana przed przeprowadzka..nie pytacie sie mnie czemy to bylo takie wazne. Tak by sie preentowaly teraz...gdybym je uzywala..chyba wystawie na sprzedaz. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładny dół tej sukienki😍Na górze coś poszło nie tak,tkanina dziwnie faluje jakby było jej zbyt dużo.Bardzo ładne krzesła.
|
21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.