Stara Gwardia
|
|
Jakże przyjemnie słyszeć taką opinię, od osoby która się na tym naprawdę zna. Dziękuję po stokroć. Chwilowo porzyczyłam maszynę od mamy - to SINGER INSPIRATION więc mogę poszaleć, to dużo wyższa półka niż mój stary, rozklekotany PRIVILEG(w ogóle mam wrażenie że nikt o tej maszynie nie słyszał). No cóż, może zapracuję sobie niebawem na nową, własną maszynę.
A w nocy mi się śniło, że szyłam owerlockiem.... marzenie ![]() Na razie, wymyśliłam sobie - dawać zygzak na brzegi tkaniny, nie wiem czy fachowo, ale praktycznie - bo działa ! Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o szycie ![]() I marzę o tym, by stać mnie było w końcu na jakiś kurs szycia i kroju... Póki co radzę sobie sama - jak widać ![]() A o firmie HULTAJ POLSKI coś słyszałam, zaraz to sprawdzę. Bardzo dziękuję za opinię ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeśli masz marzenia i sny o owerlocu-uwierz mi,ze prędzej czy póżniej to się spełni.Trzeba tylko dążyć do celu...być wytrwałym i nie poddać się!Ja marzyłam 15 lat o tym,zeby mieć pokój-pracownie i mam od roku się cieszę ze spełnionego marzenia!W tym roku spełniły się kolejne krawieckie marzenia-jak wiozłam z serwisu nowiuteńką stębnówę przemysłową płakałam pół drogi ze szczęścia.....
|
|
Stara Gwardia
|
|
aż mi się buzia uśmiechnęła do monitora, po przeczytaniu Twojego wpisu. To musiało być cudowne uczucie. I gratuluję swojej pracowni ! też gdzieś w myśli, głęboko mam marzenia o własnym kącie, ale to odległe bardzo jeszcze ... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ja mam jeszcze 14 lat, bo od niecałego roku mam maszyne ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Te spodnie dla małego tuptaka mnie zauroczyły! Piękne są ![]() ![]() ________________________________________________________
Moje hafciarskie szaleństwo: http://ulijankaa.pakamera.pl ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo fajne są Twoje ubranka i gadżety, córcia wygląda uroczo ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Naprawdę bardzo dziękuję za takie opinie. Co do mojego szycia... to jeszcze wiele przede mną, czasem zwykły ścieg prosty potrafi mi gdzieś zjechać i robię fale ![]() Zdaję sobie sprawę z tego, że muszę jeszcze wiele, wiele ćwiczyć. I wstyd mi czasem, pokazywać co szyję, gdy oglądam Wasze prace. Ale chcę szyć, i chcę by mnie krytykowano i chwalono - również chcę - bo to zachęca do dalszej pracy. Także dziękuję po stokroć za dobre słowa! A spodnie są rzeczywiście bardzo wygodne ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nie wiem czy tutaj powinnam to pisać, czy może gdzieś indziej... ale... zaryzykuję
Potrzebuję porady... pomożecie ? Widziałam w ubiegłym roku piękną spódnicę, była bardzo marszczona na szerokiej gumie, i z bardzo cienkiego materiału, nie wiem jaki to materiał.... Możliwe żeby to była bawełna kreszowana ? Lub by z takiej bawełny taką spódniczkę uszyć ? Gdy ją zobaczyłam wiedziałam że chcę taką, powstrzymałam się mocno przed kupieniem, jako, że bardzo nie lubię chińskich rzeczy.... a akurat u takiego sprzedawcy ją znalazłam ![]() Zależy mi by spódnica była do ziemi, by była zwiewna, taka akurat na lato, i jednocześnie nie bardzo przeźroczysta.... Wiecie o czym piszę ? Poniżej załączam zdjęcie z netu, by pokazać o co mi mniej więcej chodzi. Zdjęcie pochodzi ze strony: http://miniowki.pl/2012/09/07/sale-zwiewna-spodnica-dluga-szeroki-pas-maxi-s-m-l/ Pomóżcie proszę ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-05-14 16:55:29 przez galganekart --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Temat zwiewnej spódnicy zostawiam na później, a teraz chciałabym Wam pokazać, mój nowy projekt.
To moje pierwsze podejście do spódnicy z koła.... nigdy nie robiłam czegoś podobnego. Jak wyszło...? Sama nie wiem, jak na początek chyba nieźle, oceńcie sami. Spódniczka na dole "surowa" - nie z wyboru. Od dłuższego czasu mam problemy z maszynerią. I po prostu cierpliwość mi się skończyła. Teraz taka nie wykończona nawet mi się podoba. Chociaż chyba przysiądę, i jednak wykończę, jak tylko maszynę odzyskam.. Co sądzicie ? Jeśli chcecie więcej zdjęć to są tu: http://galganekart.blogspot.com/2014/05/spodniczka-gwiazdeczki.html ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A mi się podoba taka niewykończona ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Moje hafciarskie szaleństwo: http://ulijankaa.pakamera.pl ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.