Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Teraz "moda " na nie wykańczanie, ale tak wygląda bardzo dobrze i tak jakby tak miało być ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nadal twierdzę, że dla dzieci szyje się najlepiej na świecie.
Super spódniczka ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzianina z tiulem, szczerze nie wpadłabym na ten pomysł ale efekt jest ŚWIETNY!!!! ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Początkująca-początkującej gratuluje
![]() Metoda rób i błędów chyba najlepsza po dużo się zapamiętuje |
|
Stara Gwardia
|
|
Tak zdecydowanie Yola, dla dzieci szyje się najlepiej ![]() ![]() ![]() Czy łączenie tiulu z dzianiną "po fachowemu" jest nie "fachowe" monikamagdalena ![]() Dzięki sdzidka za dobre słowo, właśnie w tej chwili trzeba mi było tego ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie zdziwię się jak w następnym sezonie takie połączenie bedzie w modzie ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
|
|
to pozostaje tylko czekać ![]() moda zaskakuje - chyba najbardziej ![]() Pozdrawiam wszystkich. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Próbuję szyć z Burdy .... ileż oczy wytrzeszczać musiałam by wypatrzeć wykrój :/ No, ale ok, dopatrzyłam, skopiowałam, a szycie tkaniny bez overlocka, jest po prostu okrutne ![]() Chyba poczytam książkę ... Może macie jakieś rady dla mnie - zupełnie zirytowanej już swoją maszyną (Singer Inspiration 4210)... P.S. Brzegi dałam zygzakiem, ale nie wygląda to najlepiej... i chociaż zaprasowałam, to mam wątpliwości czy będzie to się dobrze nosić, i czy zygzak spełni swoją funkcję, może ktoś tak kombinował? Dodam, że sukienka jest dla dziecka, więc musi być wygodna. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie dalej jak 8-10 lat temu wszyscy tak robili, bo owerloki były bardzo drogie i praktycznie nie do zdobycia, a maszyny nie miały ściegu owerlokowego. Tak się robiło i tak się nosiło, to było normalne.
A jeszcze wcześniej obrzucało się ręcznie, bo maszyny nie szyły zygzakiem. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.