Stara Gwardia
![]() |
|
ulijanko, haczyk powinien przejść przez igłę i powinien być zagięty w dół, nitka powinna być cały czas widoczna dla nawlekającego, a po nawleczeniu pętelka powinna być za igłą, przed igłą powinien być widoczny koniec nitki i nitka idąca z góry od szpulki. Na zdjęciu nie widzę tego końca.
Fides |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
nie widać tej pętelki bo jest cały czas na haczyku, przyjrzyj się ... ten haczyk nie puszcze nitki, a reszta jest tak jak napisałaś
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na tym zdjęciu nie widzę końca, wierzę że jest. Pętelka nie zawsze schodzi z haczyka, czasami trzeba ją zdjąć z niego. Z nitką z bębenka lepiej?
--- Ostatnio edytowane 2014-10-09 08:37:53 przez Fides --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
jak mam ją zdjąć z haczyka ?? czy tzn. że musze tam dubać drugą igłą... przecież palcami tego nie zdejmę ?? jak puszcze już nawlekacz to on jest wysoko w górze ... tu na zdjęciu specjalnie go obniżyłam żeby pokazać o co mi chodzi.. jak nakładam nić ręcznie na igłę tak jak sugerowała czeremcha to łapie dolną nitkę ... tzn. że problem tkwi tu na górze z tym nawlekaczem nie wiem jak to jest ale u mnie ten haczyk w ogóle nie puszcze tej nici .. można tu wrzucić filmik ?? to bym wam zademonstrowała jak to sie u mnie dzieje
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A może masz nie do końca włożoną igłę. Te nawlekacze są bardzo proste w użyciu i nawet jak czasem nitka na nich zostaje to łatwo ją ściągnąć lekko poruszając nawlekaczem. Natomiast jeśli igła jest źle założona, np odrobinę obniżona to nawlekacz nie trafia w dziurkę i nie nawleka igły tylko trzyma nitkę. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przepraszam Ulijanko, pomyliłam wątki, zrobiłam fuzję niechcący ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można korzystając z "załaduj plik pdf" np. mp4.
--- Ostatnio edytowane 2014-10-09 13:41:19 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2014-10-09 13:46:35 przez Fides --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
mam dobrze założoną igłę, często też zmieniam igły i dzieje się to samo, nawet jak lekko poruszam tym nawlekaczem to i tak jest mocno zachaczona nić.. postaram sie wieczorkiem zamieścić filmik
![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nie mozesz jej recznie nawlec,bez tego "udogodnienia" ? ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
no mogę ale szybciej jest jednak tym nawlekaczem bo przy każdej zmianie nitki czy igły trzeba od nowa
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.