Stara Gwardia
![]() |
|
Witajcie
Czy wie ktoś może gdzie mógłbym kupić krzywki do łucznika kl.800.Jest to model gdzie można założyć krzywki (jest klapka, którą się otwiera i tam się wkłada te krzywki) Pytanie tyczy się też szpulek, bo standardowe, które miałem do wcześniejszych maszyn, są za duże. Pio ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Szpulki to standardowe dla Singera/Łucznika dostępne w każdej pasmanterii, są trochę niższe i mają trochę zaokrąglone tarczki. Krzywki dostępne np. na Allegro u użytkownika hondi1.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Te szpuleczki nazywa czasami "soczewkowe". Szpuleczki soczewkowe.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sprzedawca na allegro wymaga numeru krzywki, a ja nie wiem jaki to jest numer.Potrzebuję krzywki do ściegu prostego elastycznego. ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Krzywki posiadają numery oraz namalowany lub wytłaczany symbol graficzny ściegu jaki dotyczą. Należy kontaktować się telefonicznie ze sprzedawcą i on dobierze w/g symbolu graficznego na krzywce, wskazane jest również dokładne podanie modelu maszyny.
--- Ostatnio edytowane 2015-01-21 16:28:49 przez bogdan --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Model to najprawdopodobniej 834 lub 884, lecz ciut inny, bo można zakładać krzywki. ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Łuczniki klasy 800 z wymiennymi krzywkami to znacznie niższe numery, chyba 814. Należy szukać napisu na maszynie lub zamieścić zdjęcie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
"Podpięłam się" by nie tworzyć nowego tematu. Mam podobne pytanie dot. singera 518. Jeśli ktoś z Forumowiczów szyje na takiej maszynie - to proszę by napisał ile krzywek powinno być w komplecie? Mam szansę kupić taką maszynę za niewielkie pieniądze ale ma ona tylko jedną krzywkę - z wzorem zygzaka i ściegu prostego. Więcej się nie odnalazło a osoba sprzedająca nie wie czy było ich więcej. A maszyna podoba mi się i korci, kusi...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A chyba nawet kiedyś widziałem takiego singera u lokalnej krawcowej.
Jutro będę krążył po mieście to mogę się zapytać. EDIT Chyba już nie muszę. Sprawdź tą aukcję na Ebay , zwłaszcza fotki. Wychodzi na to że ktoś sprzedaje komplet. =https://www.ebay.com.au/itm/SINGER-518-STYLIST-ZIGZAG-SEWING-MACHINE-SERVICED-CAMS-ATTACHMENTS-MANUAL-NICE/393001141404?hash=item5b80b1849c:g:l9IAAOSwleBfobS5 --- Ostatnio edytowane 2021-01-10 14:28:49 przez Benedek --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Benedek, serdecznie dziękuję - komplecik cudo, ale jeszcze zostało mi trochę rozsądku
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.