20 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Przypomniało mi się coś. W juki przy pokrętełkach od naprężaczy są takie rysuneczki, widać która to nić w ściegu. Na początku bardzo ułatwia to wyregulowanie naprężeń. Ja nie mam czegoś takiego, przeszyłam sobie kawałek tkaniny nitkami w kolorach pokręteł i miałam zawsze przy maszynie.
Za to u mnie jak zdejmę pokrywę jest schemacik nawleczenia wszystkich nitek, a na obudowie ściegi i przybliżone naprężenia, nie trzeba ciągle szukać w instrukcji ![]() To takie ułatwienia na początek, po pewnym czasie będziesz z zamkniętymi oczami nawlekać, a naprężenia na wyczucie z minimalnymi modyfikacjami tylko po ściegu próbnym, ja przynajmniej tak mam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
to tez ułatwienie jedno i drugie.szylam ostatnio u kolezanki i ona ma overlocka singera kupionego w lidlu. Szyje fajnie ale jak zmieniala nitki w nim to ponad 20 minut zmieniała. już też kilka miesiecy ma go i spor szyje a jeszcze jej to słabo idzie, ja sie nie dotykałąm bo nigdy tego nie robiłam.
--- Ostatnio edytowane 2015-11-27 22:21:55 przez Szyszka --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dawno nie nie bylo. Zmieniłam pracę i dużo na głowie ale wracam. Chwale się nowościami. Nie ma ich wiele ale zawsze cos
![]() Bluza szara męska. Na damskim manekinie z biustem może nie wyglądać zacnie ![]() No i kupiłam Overlocka Toyoty. Nie mogłam trfić na lepszy sprzęt. Jest świetna. Nawlekanie bajka. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bomberka genialna! Uwielbiam takie niby sportowe, ale z ciekawym wzorem. Nosiłabym... ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Bomberka to cudeńko. Dostałam od koleżanko włoski jedwab haftowany i pomyślałam, że będzie idealny na bombera
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
BRAWO!!!Jakość i ilość
![]() ![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Bardzo dziękuję
![]() mało się dzieje bo i jakoś w hurtowniach materiałów mało nowości a juz kwiecień prawie. U was tez tak? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja się ostatnio obłowiłam w piękne i oryginalne kawałki w Outlecie Tkanin, więc nie wiem, jak tam w hurtowniach ![]() ![]() A Ty kupujesz większe ilości? ________________________________________________________
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie kupuje duzych ilości raczej narazie na 1 produkt góra 2. Cieżko w hurtowniach coś znależć narazie letniego.
A co to za outlet tkanin? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Outlet Tkanin jest w Warszawie na Czerniakowskiej (i w internecie na outlettkanin.pl) - dziewczyny mają tam i belki i takie pojedyncze kupony o różnych wymiarach, które zdobywają w szwalniach i resztki od producentów. Ja uwielbiam te kupony, bo można znaleźć perełki. I po ich ostatniej dostawie, jestem obkupiona na lato ![]() ![]() ________________________________________________________
20 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.