Stara Gwardia
![]() |
|
Rozmiar rozmiarowi nie równy, nawet w wykrojach. Jak masz przygotowany wykrój to zmierz go w biuście, talii i biodrach(lub innych newralgicznych miejscach jak nogawki w udach przy spodniach) i porównaj ze swoimi wymiarami. Nawet jeśli w tabelkach jest jakaś wartość dla danego rozmiaru, to konstruktor mógł przyjąć dowolne luzy i np sukienka w rozmiarze 36 może być za ciasna na osobę o wymiarach rozmiaru 36, bo konstruktor przyjął bardzo małe luzy, i odwrotnie, bo luzy były bardzo duże. Mierząc wykrój unikniesz potem przykrych niespodzianek w postaci worka zamiast sukienki, lub zmarnowania materiału jak się w coś nie zmieścisz.
Powodzenia w dalszych walkach i życzę samych zwycięstw ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo za cenne rady
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tulipanowa spódnica to moje marzenie, podziwiam za szycie ubrań! leginsy świetne
brawo! ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ostatnie uszytki, cienka bluzeczka i sukienka z a'la zamszu. Wykroje z papavero.pl
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajna ta bluzeczka, podasz który to wykrój (pasowałaby do mojego jedwabiu, który czeka na swoją kolej). Sukienka też niczego sobie ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo fajne rzeczy, bluzka w szczególności!
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podoba mi się bluzeczka, śliczna ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.