26 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Ależ prześliczna sukieneczka !!! Tak jak napisała Kaarolinka - elegancka klasyka. Nic dodać, nic ująć. Piękny kolor materiału - krawieckie sukienkowe arcydzieło i powiedzcie same , drogie Panie, czy dla takich arcydzieł nie warto było uczyć sie szycia ?
|
|
Administrator
![]() |
|
Klasyka to najlepsze co może być ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Rzymskie wakacje jednym słowem, no dwoma. ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki za pozytywne komentarze ![]() ![]() ITA, wszystkie zdjęcia mam podobne, podczas szycia zrobiłam tylko jedno, kiedy sukienka nie była podwinięta ani nie miała przyszytego obłożenia, więc efektu nie ma. A jak już uszyłam to od razu kieca poszła do właścicielki, następne zdjęcia robiłam tuż po polonezie i nie było warunków, żeby pokazać detale. Spódnica jest na sztywnym tiulu, zapięcie z tyłu na kryty zamek, rękawy i dół podwinięte na 6cm. Najgorzej szło z rękawami, korzystałam z wykroju z Burdy i wszystko było źle - poprawiałam główkę rękawa, podkrój pachy z tyłu i ciągle było średnio. Gdzieś doczytałam, że Burda generalnie robi problemy z rękawami i moje doświadczenie na razie to potwierdza. ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Moje też - są po prostu niewygodne. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Prostota i elegancja mają swój niewymowny urok, jest extra, super, taka dziewczęca ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
genialny płaszczyk, fason, kolor i to perfekcyjne wykonanie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dziękuję wam ![]() Dziś znów prościzna, półkloszowa spódnica: --- Ostatnio edytowane 2012-04-12 14:31:31 przez Aire --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Czerwona... ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Pierwszomajowa ![]() Nakupowałam czerwonego płótna i teraz muszę go jakoś zużyć ![]() ________________________________________________________
|
26 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.