Wersja do druku

26 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »

Stara Gwardia
Metodą retro ;) czyli sfastrygowałam ręcznie w dwóch rzędach. Marszczenie nie jest na całym obwodzie równomierne, na wysokości kieszeni nie ma go praktycznie wcale. Zrobiłam takk, żeby spódnica za bardzo nie poszerzała bioder, tkanina nie jest lejąca i mogłaby formować sylwetkę nie tak, jak chcę. Za to tyłu jest już równo. Nie ma jeszcze pogody na fotografie na modelce, ale zamierzam je zrobić, bo ta spódnica jest częścią większego projektu i będę z nią jeszcze pracować. Jak będę mieć fotki to pokażę.

A falbana na dole to zakładki odmierzane linijką co 20cm. :) Tu nie robiłam marszczenia, bo ten pas ma najwięcej haftu i brzydko by odstawał a ja chciałam delikatny trapez (bardzo delikatny). Dlatego zakładki i do tego zaprasowane.

Nie lubię jej :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A z czego szyłaś i jak sie szyło? Mi się wydaje, że to jest fason podrubiający sylwetkę, ale to inna para kaloszy. Odcień i połysk bardzo przyjemny wybrałaś.

--- Ostatnio edytowane 2013-04-13 09:43:27 przez Natalia_ ---
Stara Gwardia
Krepa satynowa. Manekin ma szerokie ramiona i dlatego wygląda to pogrubiająco, ale na mnie wygląda smuklej ;) No ale to nie jest z założenia fason podkreślający figurę.

Sama tkanina jest wygodna w obróbce, ale Burdowy wykrój wbrew swej prostocie jest słaby i wymagał ciągłych poprawek tak, że szycie trwało zadziwiająco długo.
Administrator
Kurcze jakoś mi się nie widzi :/ Nie podoba mi się fason - za to kolor tkaniny śliczny :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Krepa poliestrowa niestety :)
Sukienka okładkowa z Anny Mody na Szycie. Szyje się bardzo przyjemnie, mało poprawek i w ogóle prościzna. Jeśli chodzi o stronę wizualną, zmieniłam dół (dodałam falbanę), żeby zrównoważyć górę. Następnym razem pozmieniam jeszcze więcej, bo w sumie fajnie się z nim pracowało i mam ochotę poeksperymentować.
Tkanina to len z wiskozą.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Bardzo fajna i też mi wpadła w oko :) Z falbanką nabrała bardziej dziewczęcego kształtu :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Aire, szybko się uporałaś z sukienką :) Bardzo ładnie uszyta :oklasky: Materiał też mi się podoba.

26 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.