26 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Stara Gwardia
|
|
Metodą retro ![]() A falbana na dole to zakładki odmierzane linijką co 20cm. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Skoro już wątek odgrzebałam, to wrzucam świeżo skończoną sukienkę. Model 118B z Burdy 1/2012. Tragiczny model, pomysł na fason wprawdzie dobry, ale wykrój do duuużej poprawki.
Nie lubię jej ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A z czego szyłaś i jak sie szyło? Mi się wydaje, że to jest fason podrubiający sylwetkę, ale to inna para kaloszy. Odcień i połysk bardzo przyjemny wybrałaś.
--- Ostatnio edytowane 2013-04-13 09:43:27 przez Natalia_ --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Krepa satynowa. Manekin ma szerokie ramiona i dlatego wygląda to pogrubiająco, ale na mnie wygląda smuklej ![]() Sama tkanina jest wygodna w obróbce, ale Burdowy wykrój wbrew swej prostocie jest słaby i wymagał ciągłych poprawek tak, że szycie trwało zadziwiająco długo. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Krepa satynowa bawełniania?
|
|
Administrator
![]() |
|
Kurcze jakoś mi się nie widzi :/ Nie podoba mi się fason - za to kolor tkaniny śliczny ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Krepa poliestrowa niestety ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Sukienka okładkowa z Anny Mody na Szycie. Szyje się bardzo przyjemnie, mało poprawek i w ogóle prościzna. Jeśli chodzi o stronę wizualną, zmieniłam dół (dodałam falbanę), żeby zrównoważyć górę. Następnym razem pozmieniam jeszcze więcej, bo w sumie fajnie się z nim pracowało i mam ochotę poeksperymentować.
Tkanina to len z wiskozą. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Bardzo fajna i też mi wpadła w oko ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aire, szybko się uporałaś z sukienką
![]() ![]() |
26 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.