Stara Gwardia
![]() |
|
Jakłuczniku, nie byłoby wbrew zasadom, ale jak już zdecydowałaś w taki sposób...
Klientom, którzy kupili w Lidlu te wybrakowane maszyny bo bez instrukcji w języku polskim polecam wpisać w wyszukiwarkę: "obowiązek dołączania polskiej instrukcji" i poczytać. |
|
Świeżynek
![]() |
|
zakupiłam maszynę. napisałam do Lidla prośbę o instrukcję po polsku i mi wysłali. załączam więc do posta.
pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mogłabyś powiedzieć, w jaki sposób wyciągnęłaś zaślepkę?? Kupiłem mamie w prezencie Singer 3221. Tam też jest zaślepione miejsce na drugi trzpień, ale nie widzę innej opcji jak rozkręcenie maszyny, a tego chciałbym uniknąć. Rozważam po prostu przewiercenie tego plastiku, lub też delikatne wyłamanie go, bo widać, że po bokach jest cieńszy.
--- Ostatnio edytowane 2017-11-25 14:22:45 przez kodyras --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj kodyras
![]() ![]() Twoim Singerze, w moim był to po prostu malutki dekielek, płaskie kółeczko. Pod dekielkiem był otwór na trzpień, to wszystko. Wstawiłabym zdjęcie - ale Singera już nie mam, sprzedałam bo potrzebowałam funduszy na owerloka. Daj znać jak Ci poszło ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=mRnwdAPGIqI --- Ostatnio edytowane. 2017-11-26 22:21:51 przez jakłucznik --- --- Ostatnio edytowane 2017-11-26 22:30:43 przez jakłucznik --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety, u mnie wygląda to trochę inaczej, ale myślę, że dam radę
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kodyrasie, można drugą szpulkę postawić na stojaku (takim oddzielnym); można włożyć do kubka (słoika), przypiąć agrafkę do zasłonki i przeprowadzić przez oczko nitkę; można przykleić taśmą do obudowy patyczek i uzyskać w ten sposób dodatkowy trzpień na szpulkę. Akurat te pomysły widziałam w sieci. I z wieszakiem metalowym jako prowadnik też widziałam. Myślę, że jeszcze coś innego można wymyślić : )
--- Ostatnio edytowane 2017-11-30 13:58:16 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Informuję - od 14 grudnia mają być w Lidlu maszyny Singer Tradition 2282, w cenie 399,- zł.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć,
kupiłam właśnie tą maszynę na promocji grudniowej. Mam do Was pytanie - jak wyregulować ścieg obszycia dziurki na guziki. W instrukcji obsługi nie ma - a jedna strona obszycia dziurki jest ok, podczas gdy druga jest za mało gęsta. Podobno w różnych maszynach w innych miejscach jest regulacja. (pod spodem pod obudową, gdzieś z tyłu, a czasami wystarczy się wkręcić małym śrubokrętem w małą dziurkę - dziurka niby jest ale nie mam tak krótkiego śrubokręta by zmieścił się pod ramieniem. Pozdrawiam Was! A bluzka gotowa - ale bez dziurek czeka ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam. Mam pytanie. Jakie igły kupić do maszyny singer 2282 tzn. czy musza być dedykowane firmy singer (a nie mogę znaleźć do tego konkretnego modelu)czy tez jakiś zamiennik proponujecie. Może jakieś linki do sklepów. Z góry dziękuję.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.