Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Torby to świetny pomysł, może torby dla Mam? takie z dużą ilością kieszeni i schowków na butelki, smoczki...
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Fajny pomysł z torbami dla mam. Nie mam jeszcze dzieci, więc pytam jako laik. Czy takie torby nie są dołączane do wózków? Bo kiedyś coś takiego widziałam u niektórych. Chyba że to dokupione było.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Czasami są czasami nie. Jest mnóstwo rzeczy, które możesz uszyć: pokrowce i torby aktówki na laptopy albo torebki na przysmaki dla psów, legowiska (ja z dzieci wyrosłam za to zrobiła się ze mnie "psiara" ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mam przyjaciółkę w rozmiarze 52. I mam kawałek bawełnianej satyny w pięknym odcieniu turkusu, jak i lśniący, srebrno-granatowy żakard. Chciałabym jej uszyć jakąś bluzkę albo kaftan z bawełny ozdobionej ewentualnie tym żakardem, ale jak patrzę na wykroje dla pań plus size, to albo są z rozciągliwych lub lejących się materiałów, podczas gdy moja bawełna jest sztywna, albo są zwyczajnie brzydkie. Nie wiem, co robić.
Przerobiłabym jakiś wykrój dla mniejszych rozmiarów ewentualnie, ale nie wiem jak - bo zgaduję, że od jakiegoś rozmiaru zaczynają się zmieniać proporcje? Jasne, mogłabym użyć jakiegoś innego materiału i problem by upadł, ale sęk w tym, że ta bawełna jest dokładnie w odcieniu, który przyjaciółka kocha nad życie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To może zainwestuj w Ottobre. Tam są rozmiary od 34 do 52. Są modele z dzianin, z tkanin rozciągliwych i ze "zwykłych" też.Ja właśnie uszyłam sobie dwa kaftany ( dobre określenie bo bluzki to jeszcze nie są) z wykroju na sukienkę.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
O, pokażesz co wyszlo?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Postaram się zrobić zdjęcie w "łykend"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie potrafię
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Połóż na podłodze i zrób zdjęcie. Zobacz, że się da i będzie dobrze wyglądać ,
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję.Tak zrobiłam i wrzuciłam tu https://ekrawiectwo.net/board/thread/114204/wyszlo-jak-zwykle/?page=1#post-114920
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.