55 stron: « < 32 33 34 35 36 37 38 > »
Świeżynek
![]() |
2014-03-05 09:51:08 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Ja tak czytam ten wątek, to mi się odechciewa kupować materiałów przez internet. Do tej pory kupowałam wyłącznie na etsy, od różnych sprzedawców. Nigdy nie miałam problemów, ale za nic nie dało się wyciągnąć informacji o składzie kupowanego materiału. Widać dla sprzedawców większość materiałów to po prostu bawełna, len, szyfon i dżersej. Także trochę kupowanie w ciemno i w końcu się zraziłam.
Zamierzałam się teraz przerzucić na polskie sklepy internetowe, ale po przeczytaniu tego wątku chyba wolę szukać lokalnie i kombinować. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-03-05 12:32:08 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Beatrix, nie zrażaj się do zakupów przez internet, trzeba być ostrożnym, ja już miałam sie decydować na zakup, ale zaczęłam przeglądać warunki dostawy, czego nie robiłam nigdy, jakieś wydawało mi się za tanie, w komentarzach też co nieco można się dowiedzieć, no i tu na forum weryfikować ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
2014-03-18 12:37:59 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Pytanie z serii: "głupie pytanie techniczne"
![]() Czy ktoś z Was robił zakupy w http://www.tkaniny.net/ ? Jeżeli tak, to powiedzcie proszę, czy można u nich płacić w złotówkach? Niestety nie mam konta walutowego, więc Euro nie przeleję, a przelew przez Western Uniun nijak mi się nie widzi... Pisałam do nich z tym pytaniem, ale niestety milczą ![]() Edit: Pytanie już nieaktualne. Dostałam właśnie odpowiedź, że od wczoraj ( ![]() Ale się cieszę ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-03-18 14:05:35 przez Miśka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-04 12:35:17 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Dla Wszystkich, którzy mimo wszystko wybierają sie na Ukrainę - polecam poszukać sklepów z tkaninami. Powiem szczerze, jak żyję czegoś takiego nie widziałam,raj to mało powiedziane.Niesamowity wybór, dobre ceny, trzeba bardzo trzyamć się za kieszeń, żeby nie popłynąć ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
2014-04-04 19:41:42 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
W moim banku dla naprzykładu można robić zakupy za waluty, a bank sam przelicza kursy i pyta o zgodę na dokonanie transakcji. Kupowałem parę rzeczy na Etsy, E-bay i szło bezboleśnie. ![]() Trzeba tylko sprawdzać dokładnie, jakie całkowite koszty poniesiesz, ponieważ niektóre firmy dostawcze pobierają dodatkowe opłaty za dystrybucję na terenie Polski. Słone opłaty... Raz się narwałem, jak szczerbaty na suchary... Podana w ogłoszeniu cena za "shipping" obejmuje tylko dostawę do Polski, natomiast dowiezienie pod drzwi to już osobna opłata. Bardziej opłaca się pojechać na lotnisko i odebrać osobiście. --- Ostatnio edytowane 2014-04-04 19:53:56 przez Zibiasz --- ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
2014-04-08 22:24:02 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Kochani powiedzcie mi, czy ten sklep na allegro AbcTekstyliaPl http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=22723347 jest sprawdzony i można śmiało zamawiać? Z czego wynikają tak niskie ceny? Czy to wiąże się z tym, że po jednym praniu będę mogła pożegnać się z nowo uszytą rzeczą?
edit: właśnie znalazłam na forum, że zapominają wspomnieć o tym, że czasami ich bawełna ma również domieszkę czegoś innego. Hmmm... chyba jednak zaryzykuję, bo te które mnie interesują mają dobrze opisany skład. --- Ostatnio edytowane 2014-04-08 22:32:00 przez karmelka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-09 10:38:47 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
ja akurat slyszalam srednie opinie kiedyś ktoś na blogu nawet pisal, pewnie zależy jak trafisz po prostu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-09 23:32:09 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Ostatnio kupowałam u nich. Dostawa ekspresowa i ceny dobre ale dokładnie czytaj opisy ,troszkę niedokładne . I tak np. pikówka "sztywna" znaczy w realu ... gruba.... ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-10 08:30:25 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
ja od nich kilka razy kupowałam i byłam zawsze zadowolona. Tkaniny kroją "szczodrze", tylko faktycznie na opisy trzeba uważać i jeśli są jakieś wątpliwości to lepiej dopytać. ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Świeżynek
![]() |
2014-04-12 11:37:36 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Witam
Proszę o pomoc w wyborze dobrego filcu na torebki.Chodzi mi o filc kolorowy o grubości 4 mm.Nie wiem czy lepiej kupić zwykły nie stabilizowany czy ten stabilizowany?Kupiłam ostatnio filc stabilizowany na Allegro za 10,99zł za 0,5 m ale okazał cię gnieciuchem.Nie można go było uformować w literę U bez zagnieceń.Proszę pomóżcie.Może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone stronki.pozdrawiam |
55 stron: « < 32 33 34 35 36 37 38 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.