55 stron: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Świeżynek
![]() |
|
Witam,
proszę o pomoc/podpowiedz, gdzie można kupić flanelę satynową, czyli tkaninę, która z jednej strony jest bawełniana z "puszkiem" jak flanela, a z drugiej ma połysk jak satyna. Z takiego materiału były/ są szyte piżamy i podomki. Z góry dziękuję za podpowiedź, podanie kontaktu. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-29 12:45:20 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
musisz poszukac po sklepach w necie i podzwonic, bo nie jest to cos bardzo popularnego.
|
|
Świeżynek
![]() |
2014-04-29 12:52:29 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
dzięki
![]() Może ktoś z forumowiczów miał więcej szczęścia, każda podpowiedz będzie pomocna. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-29 12:58:55 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
mozesz kupic posciel z takeij flaneli satnowej i z tego cos uszyc.
|
|
Świeżynek
![]() |
2014-04-29 13:42:16 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
niby tak, ale to bez sensu w moim przypadku. Poza tym ta na pościelach jest inna.
Chciałam obszyć w ładne piżamki i podomki moje córki i synowa ![]() Może jeszcze gdzieś trafię na coś takiego. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-29 13:55:17 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
no musisz szukac po prostu, czasem sie trafi jak juz odpuscimy
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
2014-04-29 21:38:48 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Spróbuj poszukać przez filtr "atłas bawełniany".
Sam posiadałem onegdaj szlafrok z takiej materii. Od spodu jest miluśki, flanelkowy włosek, a z wierzchu satynowy połysk. Mięsisty, "konkretny" w dotyku, ale mięciutki i lejący. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2014-04-30 06:42:19 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Możesz szukać pod hasłem: flannel backed satin fabric
Lub coś takiego: http://allegro.pl/flanela-satynowa-szer-90cm-i4147354157.html Nie przypominam sobie żebym ostatnio coś takiego widziała gdziekolwiek. Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie przeglądać neta ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-30 08:46:17 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
no ja wlasnie o tym mowilam
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-04-30 08:48:33 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
http://allegro.pl/atlas-bawelniany-koncowka-i4172290216.html
tylko tu nie kupuj odrazu Cie ostrzegamy, za duzo bylo tu o tym wiesci, niestety negatywnych. |
55 stron: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.