Stara Gwardia
![]() |
|
Otworzyłam nowy wątek poświęcony naszym urlopom i wojażom.
Zbliża się sezon wakacyjny, więc myslę, że przyda się takie miejsce na forum. A może ktoś zechce opisać, jakie są ciekawe miejsca w Polsce do odwiedzenia, gdzie można się zatrzymać, jak spędzić tam czas. Ja 6 czerwca wyjeżdżam na 3 tygodnie do Jedlca pod Kaliszem - niedaleko co prawda ode mnie, bo zaledwie 70 km, ale zawsze. Po powrocie wstawię zdjęcia i postaram się opisać, co warto tam zobaczyć. Na pewno Gołuchów, to pamiętam jeszcze z wycieczki w podstawówce. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
My bardzo lubimy morze, swego czasu zjeździliśmy niemal całe wybrzeże ![]() Z zagranicznych wojaży zachwyciła mnie Chorwacja! Yhhh to był najfajniejszy urlop! A w zeszłym roku byliśmy na Słowacji w Liptovskim Mikulasie (to tam gdzie powieszono janosika). Musze przyznać, ze pod wieloma względami Słowacy wyprzedzili Polaków... Piękne jaskinie do zwiedzania, mozna wybrać się kolejką na Chopok, podjechać do Basenovej czy Tatralandii. Sami Słowacy mili i otwarci (radze tylko uważać na kontrole drogowe bo mandaty są nieziemsko wysokie!). Potem na chwile wyskoczyliśmy do Włoch do Bibione. Idealne miejsce na wakacje z dziećmi ![]() W tym roku (w sumie już pod koniec czerwca) wybieramy się na kilka dni do Szwecji. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w pierwszym momencie przeczytalam: rezerwat komarów ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Wiesz co jakby nie było to komarów w lesie jest sporo ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
monikowo - super pomysł z tym tematem
![]()
Polecam Liptovski Mikulas - to jedno z moich ulubionych miejsc (jesli nie najulubieńsze na świecie) - jeździmy tam przynajmniej raz na rok. Miasteczko ma super klimat! Jest tam świetnie o każdej porze roku!! Bylismy tam na sylwestra w domku z grupą ok 15 osób i było super - pół ekipy robiła wypad na narty/deskę, reszta uderzała do Aquaparku na kąpiel w zewnętrznym basenie o temp. 38 stopni przy padającym śniegu i widokiem na ośnieżone szczyty ![]() W czerwcu polecam tatralandię bo są otwarte zewnętrzne zjeżdżalnie - teraz jest ich chyba ze 20. Super zabawa!! Ostatnio bylismy na weekend listopadowy z teściami - wynajelismy super mieszkanko z 2 sypialniami w samym centrum za niewielkie pieniadze - objeżdzilismy wszystkie okoliczne komleksy basenowe - Basenova, Tatralandia i Poprad (najbardziej polecam ten ostatni - ok 70 km od Liptowskiego Mikulasa) po drodze wspaniałe widoki (mam chyba setkę zdjęć gór robionych z auta ![]() ![]() A jesli chodzi o urlop to aktualnie wybieramy się z mężem na Dominikanę - lecimy jutro z Monachium na 2 tygodnie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a w Żabim Dworze, przy ul Strążyskiej w Zakopanem dają przepyszną kwaśnicę z żebrem Janosika
![]()
udanej wyprawy! wróćcie do nas! a propos komarów: w warszawskim zoo różne zwierzęta mają swoich sponsorów, którzy nimi się opiekują; np nosorożcem pancernym, Hugonem, opiekuje się Bumar. Informują o tym tabliczki wywieszone przy wybiegach. Natomiast przy jałowcach sabińskich rosnących wokół fontanny jest tabliczka informująca, że komary zamieszkujące zoo są sponsorowane przez gości ZOO. Ilekroć ją widzę, bardzo mnie bawi, bo faktycznie, któregoś roku trudno było się od nich opędzić ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-02 13:17:38 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Kochane ja powoli zbieram sie do wyjazdu.
Bedzie mi bardzo brakowac czytania forum i pisania z Wami - uzaleznilam sie od tego forum ![]() ![]() Pozdrawiam cieplo!! ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Udanego!
![]() Od siebie nie mam za bardzo co dorzucić, bo uwielbiam podróże i w sumie każde miejsce ma "coś", nawet jeżeli jest to zapadła dziura bez cywilizacji. Nie znam miejsca, które nie ma żadnych zalet ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Wypoczywaj kochana a jak wrócisz i zaczniesz szyć :> to ho ho ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Fantastycznego wypoczynku ![]() Moje najbliższe plany wakacyjne koncentrują się na razie wokół wyprawy do sklepu z farbami, będę mogła w praktyce przetestować moje teoretycznie ulubione kolory;D ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.