Stara Gwardia
|
|
Sus jak ja ci zazdroszczę moi rodzice mieszkają od dwunastu lat w Szwecji często ich odwiedzamy ale w te wakacje niestety nie polecimy ponieważ oni nas odwiedzą, ja jestem zakochana w Szwecji piękny kraj i ludzie są bardzo mili
![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-03 21:23:18 przez edyta30 --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja też czasem pomieszkuję sobie w Szwecji. Potwierdzam, piękny kraj i ludzie mili ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
O dziewczyny a jak wygląda sprawa z alkoholem. Z tego co wiem to w Szwecji jest prohibicja. I nie wiem czy mogę przywieźć cioci butelkę dobrego trunku?? Jak uważacie? My jedziemy własnym samochodem i płyniemy promem. Prócz tego muszę przywieźć pewne smakołyki, które i ciocia i wujek lubią. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
sprawdź to na stronie MSZ, lub zadzwoń tam. Ewentualnie do ambasady. ja bym tak zrobiła.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nie ma tam prohibicji. O matko ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A prohibicja to nie była w Szwecji przypadkiem dziesiąt lat temu i równie dawno to zniesiono? Ja w Szwecji nie byłam jeszcze (w Skandynawii w sumie nie, jakoś się nie złożyło nigdy, bo ja lubię upały). Da się zrobić tanią wycieczkę w tamte rejony, jeżeli się nie posiada samochodu oraz prawa jazdy (mężczyzna to samo)?
|
|
Administrator
![]() |
|
Aire ja tam słyszałam o promach pełnych Szwedów "w stanie wskazującym", którzy najpierw piją na promie a potem w Polsce bo u nas alkohol tani ![]() Mrufka nie wiem gdzie mieszkasz ale my najpierw jedziemy do Gdańska, potem płyniemy promem (17 h w jedną stronę) i potem 2 h do Sztokholmu. Do 15 czerwca jest promocja biletów, w 2 strony z autem płacimy 1000 zł a normalnie to chyba raz tyle. Taka samą drogę do Gdyni można pokonać autobusem. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Ehh ale ja wam zazdroszczę tych wyjazdów. Właśnie uświadomiłam sobie że ja jeszcze nigdy nie byłam na wakacjach. Wiecznie w domu ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
haha :P nie martw sie ja też właściwie nie jade na wakacje :P
Ale na szczęście chociaż na praktyki do gdańska w lipcu :P Nie ma jak praca za darmo kiedy jest się nad morzem a pogoda piękna :P Za to płacę za ten interes jak za pożądne wakacje :P A jak wróce to do roboty bo zarabiać trzeba :P ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
To prawda, Szwedzi uprawiają turystykę alkoholową. ![]() ![]() Jednak prohibicji jako takiej nie ma i raczej nie było. Mrufka a jak chcesz, żeby ta wycieczka wyglądała? Zwiedzanie miasta? Łono natury? Wycieczka objazdowa po większym regionie bez auta będzie bardzo droga, bo pociągi i autobusy są drogie. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.