Świeżynek
![]() |
|
Myślę , że może to być interesująca propozycja i wyzwanie dal wszystkich forumowiczów
![]() Konkurs "Może nad Morze" Strona konkursu na facebooku Strona konkursu w Galerii Łucznik Lato i wakacje już coraz bliżej! ![]() poczuć orzeźwiającej morskiej bryzy, zanurzyć się w ciepłym morzu, poleniuchować trochę na plaży, czy pospacerować po molo lub po nadmorskiej promenadzie. Motywy morskie, tudzież marynarskie to także hit w obecnym sezonie modowym, tak więc kolejnym tematem naszego konkursu uczyniliśmy Morze. Chcemy abyście pokazali nam jak morskie klimaty mogą zainspirować do szycia. Rzeczy powinny być zarówno pomysłowe, ale także użyteczne - takie które sami byście chętnie założyli nad morze lub ubrali w nie swoich bliskich lub znajomych. Zasady konkursu: Wybieracie jedną z poniższych kategorii i zgodnie z nią wykonujecie swoją pracę. Kategorie są następujące: 1. Okręt - odzież, obuwie i dodatki z motywami marynarskimi (paski, kołnierze, szerokie spodnie, emblematy kotwicy, biel, granat, czerwień itd.) 2. Plaża - stroje kąpielowe, szorty, koszulki, pareo, klapki, torby plażowe. 3. Molo/Promenada - sukienki, spódnice, tuniki, kapelusze, torebki, spodnie. Podsumowując: w każdej wybranej kategorii możecie uszyć zarówno odzież, obuwie oraz dodatki. Ważne aby dana rzecz nawiązywała swoim wyglądem i charakterem do danego miejsca. Zdjęcie wraz z opisem uszytej przez Was rzeczy zamieszczajcie tutaj - na tablicy wydarzenia lub jeżeli nie ma was jeszcze na facebooku wysyłajcie na adres [email protected] Każdy uczestnik konkursu może przesłać tylko jedną pracę! Będziemy oceniać przede wszystkim zgodność z tematem i daną kategorią, pomysł oraz kreatywność, a nie technikę szycia (prace można wykonywać zarówno maszynowo oraz ręcznie). Dobór materiałów oraz dodatków jest dowolny. Najlepsze prace nagrodzimy: - 6 maszynami Łucznika! (w każdej kategorii po dwie maszyny: za 1 miejsce Amelia II 2005, za 2 miejsce Diana 417) - Książkami o modzie i szyciu - Kuponami rabatowymi na zakupy w Galerii Łucznik) Konkurs trwa do 4 lipca! Zapraszamy wszystkich do udziału! Życzymy miłego szycia! ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-10 16:58:44 przez Bartosz Schubert --- --- Ostatnio edytowane 2011-06-10 16:59:20 przez Bartosz Schubert --- --- Ostatnio edytowane 2011-08-29 09:33:10 przez Bartosz Schubert --- Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii POGADUCHY PRZY KAWIE. |
|
Administrator
![]() |
|
Ciekawy konkurs, chcę spróbować swoich sił. Więc można wybrać tylko jedną kategorię i wystawić tylko jeden ciuszek, tak? Gdybym np. chciała uszyć sukienkę do kategorii "molo" i kostium kąpielowy do kategorii "plaża" - to nie mogę...? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czekam na odpowiedź na pytanie Susanny ![]() Sama rozważam opcję wzięcia udziału. a po jednym projekcie na każdą kategorię.. to byłoby fajne. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szyjcie dziewczyny, szyjcie, chetnie sobie poogladam Wasze prace i bede Wam trzymac kciuki! Ja sobie po ostatniej porazce daruje ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie wolno sie poddawać! ![]() No i teraz nie wiem czy tworzyć 2 wizje czy musze sie ograniczyć do jednej. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
No właśnie helen - wiadomo, ze czasem trzeba wiele uszyć aby coś wygrać ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Helen! ja też chciałam odpuścić - tzn focha chciałam strzelić - ale po dłuższyma namyśle stwierdziłam, że nie ma tak łatwo i że walczę! i Ciebie zachęcam!
Niech maszynę wygra przynajmniej ktoś z tego forum, będziemy razem świętować!!! ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
i za to trzymam kciuki! ![]() ![]() I wcale sie nie dziwie, ze chcialas strzelic focha, arbuzowa torebka byla rewelacyjna! Widzialam na Twoim blogu, ze torbe pasujaca do obecnego konkursu tez juz uszylas ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-12 21:12:55 przez helen --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
aż weszłam na Twojego bloga brummig! Arbuzowa torebka cudna! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uprzejmie dziękuje w imieniu arbuza za komplementy.
Helen - taka miałam myśl, że wystawię wór plażowy :P ale mam już trzy zupełnie inne pomysły - całkiem odjazdowe - i chyba jeden nich zrealizuję :P a może jakaś z Twoich wakacyjnych/urlopowych prac będzie w temacie? ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.