Wersja do druku

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Stara Gwardia
słuchajcie :D : mam wolne od dzieci do niedzieli ok południa! :D nikt niczego ode mnie nie będzie chciał!!! jak ja się cieszę! to moje pierwsze takie wakacje :) od, hm, prawie 4 i pół roku!
już wypucowałam mieszkanie, jeszcze tylko powynoszę wory ze śmieciami i wyprasuję dwie pralki!!!! i zaczynam wakacyjną labę! jak ja się cieszę!
pozdrawiam wszystkich z wakacji ;)
Stara Gwardia
Należało Ci się .Pewnie ferie ? Ale się cieszysz :)))Sama lubię też mieć tez czasem wolne .Choć jak mogę to organizuję sobie sam czas wolny .Czekam z utęsknieniem na wiosnę ,lubię rowerowe wypady .Daje mi to wiele przyjemności ,i odpoczywam wtedy niesamowicie .
nie, w Mazowieckiem już po feriach :( ... Młodzież pojechała z Tatą na męską wyprawę do Dziadka... to pierwsza taka ich wyprawa i pierwszy raz zostaję sama w domu i na tak długo bez dzieci...
już dzwoniłam do nich dwa razy :-S , a miałam być dzielna :p
byli chorzy, jeden 3, a drugi 2 tygodnie w domu... już wariowali i na głowach chodzili ;)
Stara Gwardia
Ooo, jak Ci fajnie!!! :D Co ja bym dała za kilka dni samej w domu znów... jak za dawnych lat. :D

Hej, a może pajesiu zaprosisz nas i wpadniemy do Ciebie na wspólne szycie i babskie pogaduchy? :p

Żartuję, nie martw się. ;) lol
przyjeżdżajcie! B-) już wstawiam wodę na kawkę, herbatkę... mam też naleweczkę na wiśniach wg przepisu używanego ponoć i onegdaj na potrzeby Watykanu ;)
Stara Gwardia
Wolne od dzieci. Też jutro mam wolne , moi Panowie mały i duży jada jutro na narty . Jeden dzień bez pytania "co dziś na obiad", jak ja lubię takie wolne dni. Wolne od kuchni.
No to robimy imprezę. Upieczemy jakieś ciasto, a ja mogę wziąć naleweczkę aroniową męża, przepyszną. :)
a do tego lody! Czekoladowo-czekoladowe! i zasmażka!!!!! :D
Stara Gwardia
Jeśli lody to i szarlotka .Podaję przepis .Wychodzi zawsze :)

4.szkl.mąki
5.żółtek
1.szkl.cukru
3.łyżeczki proszku do pieczenia
1.Kostka Kasi lub innej margaryny
2.łyżki smalcu ( najlepszy domowy ,taki jak robi moja mama )

Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić w lodowce.Około 1 1/2 kg jabłek zetrzeć na tarce oczka i dodać 2 łyżki bułki tartej .(dodałam cynamonu ,ale nie koniecznie ,po prostu chciałam spróbować smakowało mi ale nie jest konieczny )
Ciasto podzielić 2 części ,bezpośrednio na blachę zetrzeć na tarce oczka pierwszą część ,włożyć jabłka i na wierzch drugą część ciasta ,piec 1 godzinę w 180 stopniach .Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować .

Proszę nie sypać od razu wszystkiej mąki ,bo może być za gęste ,zależy od mąki .Maka obojętnie jaka ,tylko nie krupczatka ,ani ziemniaczana .

Smacznego

P.S
Jak przyjdzie lato ,i będą piękne słoneczne dni z miła chęcią umówiła bym się na wspólne popołudnie .
I too wtedy my wybędziemy z domu .Dla naszej przyjemności .

Jeśli impreza była wczoraj, to się spóźniłam :(
takie pyszności mnie minęły....

6 stron: 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.