Stara Gwardia
![]() |
|
słuchajcie
![]() ![]() ![]() już wypucowałam mieszkanie, jeszcze tylko powynoszę wory ze śmieciami i wyprasuję dwie pralki!!!! i zaczynam wakacyjną labę! jak ja się cieszę! pozdrawiam wszystkich z wakacji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Należało Ci się .Pewnie ferie ? Ale się cieszysz ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie, w Mazowieckiem już po feriach
![]() już dzwoniłam do nich dwa razy ![]() ![]() byli chorzy, jeden 3, a drugi 2 tygodnie w domu... już wariowali i na głowach chodzili ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ooo, jak Ci fajnie!!! ![]() ![]() Hej, a może pajesiu zaprosisz nas i wpadniemy do Ciebie na wspólne szycie i babskie pogaduchy? ![]() Żartuję, nie martw się. ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
przyjeżdżajcie!
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wolne od dzieci. Też jutro mam wolne , moi Panowie mały i duży jada jutro na narty . Jeden dzień bez pytania "co dziś na obiad", jak ja lubię takie wolne dni. Wolne od kuchni. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to robimy imprezę. Upieczemy jakieś ciasto, a ja mogę wziąć naleweczkę aroniową męża, przepyszną. ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a do tego lody! Czekoladowo-czekoladowe! i zasmażka!!!!!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli lody to i szarlotka .Podaję przepis .Wychodzi zawsze ![]() 4.szkl.mąki 5.żółtek 1.szkl.cukru 3.łyżeczki proszku do pieczenia 1.Kostka Kasi lub innej margaryny 2.łyżki smalcu ( najlepszy domowy ,taki jak robi moja mama ) Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić w lodowce.Około 1 1/2 kg jabłek zetrzeć na tarce oczka i dodać 2 łyżki bułki tartej .(dodałam cynamonu ,ale nie koniecznie ,po prostu chciałam spróbować smakowało mi ale nie jest konieczny ) Ciasto podzielić 2 części ,bezpośrednio na blachę zetrzeć na tarce oczka pierwszą część ,włożyć jabłka i na wierzch drugą część ciasta ,piec 1 godzinę w 180 stopniach .Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować . Proszę nie sypać od razu wszystkiej mąki ,bo może być za gęste ,zależy od mąki .Maka obojętnie jaka ,tylko nie krupczatka ,ani ziemniaczana . Smacznego P.S Jak przyjdzie lato ,i będą piękne słoneczne dni z miła chęcią umówiła bym się na wspólne popołudnie . I too wtedy my wybędziemy z domu .Dla naszej przyjemności . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
Jeśli impreza była wczoraj, to się spóźniłam
![]() takie pyszności mnie minęły.... |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.