Wersja do druku

10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >

Stara Gwardia
Dziękuję za wyjaśnienia oraz za zwrócenie uwagi na nici Hard i Viga. Też zauważyłam, że są tańsze od chińskich Basic.
Szpec od maszyn
Hard sa też chińskie, dostepne w Polsce nici których miarą dlugości jest yard pochadzą z Azji , chyba wszystkie.
Świeżynek
Hm, czyli ta marka (SilverCrest) ma nie tylko maszyny do szycia ale również owerloki?
Stara Gwardia
Jak widać ;) Jednak overlocki są dużo rzadziej w ofercie.
SilverCrest jest tzw. marką własną. Supermarkety tworzą marki własne, np. Leclerc ma markę Eco+, Carrefour ma markę własną Carrefour. Na opakowaniu takich produktów jest nazwa marki własnej, natomiast produkty pochodzą od przeróżnych producentów. Nie ujawnia się od jakich producentów. SilverCrest jest marką własną Lidla. Pod nazwą SilverCrest jest sprzedawanych kilkanaście produktów elektronicznych m.in. te: http://fanlidla.pl/find/Silvercrest
Mistrzyni Krawiectwa
Lidlowski sprzęt do majsterkowania /szlifierki, wiertarki itp/ to produkty Boscha pod tańszą marką. :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Kupiłam. W wybranym przeze mnie sklepie dostali tylko 3 sztuki. Rzucili go do większości sklepów, ale nie do wszystkich. Dzień wcześniej zadzwoniłam na infolinię, żeby ustalić gdzie mam jechać.
Stara Gwardia
Z tego wszytkiego zapomniałam podziękować. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi dotyczące tej maszyny. Dzięki Waszym opiniom i opisom doświadczeń mogłam podjąć świadamą decycję. Czy trafiłam na dobry egzemplarz oraz czy nauczę się go prawidłowo obsługiwać, to się dopiero okaże, ale jestem dobrej myśli. :)

--- Ostatnio edytowane 2013-02-21 14:06:04 przez Natalia_ ---
Stara Gwardia
Bogdanie, czy Harda i Vigę polecasz po przeprowadzeniu testów z wieloma rodzajami nici?

A nici chińskie Basic (dystybutor MAX AG) nie będą tak samo dobre?
Testów nie robiłem, do nici dla overloka podchodzę dość lekko, jak nić wspołpracuje z maszyną do szycia, to można ją w ciemno zakladać na overlok, wszystko rozbija się o koszty. Dla mnie bezkonkurencyjne cenowo są w/w nici, w hurtowni płaciłem brutto za 5000 yardów nici Hard ok. 3,80zł, za 5000 metrów nici Viga ok.4,30zł , ceny praktycznie te same z uwagi na różnice w długości, długość chinskich nici jest podawana w yardach, a yard to trochę mniej niż metr.
Bogdanie, w której hurtowni? Najtaniej jest chyba w Polimeksie, ale tam warto robić zamówienia od 100zł, bo nie ma wtedy opłaty 15zł za przygotowanie zamówienia. Na razie nie chcę robić dużych zapasów nici.
Stara Gwardia
Ja również dziękuję za informacje :) Ja też stałam się dziś posiadaczką Lidlowego overlocka. U mnie była tylko 1 sztuka!!!! Tyle hałasu że overlock będzie, a tylko jedna osoba może się nim cieszyć Na szczęście to jestem ja :))))

Pozdrawiaaam! :)

10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.