154 strony: « < 141 142 143 144 145 146 147 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Mnie się znowu nic nie podoba
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Kupiłam ale szału nie ma. Niemniej 2-3 wykroje podobają mi się. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Lipcowa Burda 7/2015
http://chocomacchiatoszyje.blogspot.com/2015/05/burda-72015.html |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
He he he... ![]() ![]() W tych modelach wyraźnie widzę tę tendencję, tylko chyba niezbyt trafne fasony na początek... Według mnie zbyt radykalnie osadzone w tamtych klimatach. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W czerwcowej Burdzie podobają mi się dwie rzeczy: kurtka dla dziewczynki, ale nie mam jej dla kogo uszyć, bo Pierworodna ma 174cm wzrostu i spodnie chłopięce - no te to akurat uszyć mam dla kogo. Reszta zwyczajnie mi się nie podoba: jakieś takie niekształtno-nijakie. W lipcowej podobają mi się spodnie. Mam materiał absolutnie nie elastyczny i być może takie spodnie to dobry pomysł.
Lipcowa sukienka z półreglanem była już co najmniej dwa razy m.in w wersji ślubnej sukienka a'la Grace Kelly) ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
W czerwcowej podoba mi się jedna sukienka. Kupiłam ale żałuję - i tak powinnam skończyć szyć to co mam już skrojone od dawien dawna. W lipcowej podoba ją mi sie 3 wykroje, chyba kupię. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nieelastyczny materiał został zużyty na spodnie z innej Burdy, są raczej mało wygodne. Lipcowe też popełnię. "Topię smutki" w szyciu i wyszywam zapasy sprzed kilku lat. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Lipcowa wygląda lepiej niż czerwcowa ale mimo wszystko uważam, że warto kupować wszystkie.
Często mam tak, że wydaje mi się, że z danej Burdy nic nie wymyślę a potem jednak korzystam z tych wykroi. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mam tak samo, dlatego prenumeruję. Ostatnio pobiłam rekord archeologi krawieckiej: spódnica z La Mia Boutique z 1998r. --- Ostatnio edytowane 2015-06-24 09:06:14 przez agaaffek --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to już masz ![]() ![]() ![]() Susanno, ja też skroiłam wiele i wczoraj udało mi się sukienunie skończyć dla średniej córci i myślałam że dla siebie bluzkę, ale jakaś za duża wyszła i tak się spieszyłam że odszycie przyszyłam źle, lewą do prawej!!! ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
154 strony: « < 141 142 143 144 145 146 147 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.