154 strony: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »
Świeżynek
![]() |
|
pamietam jak moja mama zbierała kazdy numer burdy, nawet jeszcze je gdzies ma. Czasem zagladam do tych numerów sprzed lat bo są tam fantastyczne kroje.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zawsze z nadzieją przeglądam nowe numery Burdy jak tylko się pojawiają i już trzeci raz zupełnie nic dla mnie.Kiedyś jakieś 10-15 lat temu kupowałm każdą, bo w każdej było coś dla mnie, co mnie zachwycało.Teraz albo ja zrobiłam się za wymagająca albo za nudna albo za stara na modę i na to co teraz proponują.No i z tym powtarzaniem wykrojów to przesadzają: 5 rodzajów bluzek, kilka wersji przedłużonych to sukienki i połowa Burdy z głowy. Nie lubię też bardzo udziwnianych krojów dla samego udziwnienia,a mam wrażenie,że jest ich coraz więcej.Cóż,może majowy nr będzie dla mnie?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Pierwszy numer Burda Szycie krok po kroku już jest. Kupiłam dziś i na szybko znalazłam parę rzeczy, które mi się spodobały.
|
|
Administrator
![]() |
|
Oglądałam przegląd modeli w internecie - spoko, można kupić i będę szukać. Natomiast w nowej Burdzie niczego dla siebie nie znalazłam. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
dokładnie tez starsze wydania zawsze mialy cos ciekawego teraz wiecej pisania o wszystkim ale nie o szyciu :P
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupiłam Burdę z wykrojami dla dzieci, przypadłao mi , pewnie dlatego, że są dwa rodzaje spodni dresowych, kombinezonik, marynarka dresowa i jeszcze wiele innych modeli. Podoba mi się ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-05-01 22:02:50 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No mi nie przypasowała, bo szukałam wykrojów dla młodszych dzieci - cóż to za wybór... W rozmiarach 62-86 są tylko dwa /!/ modele...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czeremcha, a na co szukasz wykroi? Nie mam dużo, ale może coś mi się pelęta w pudłach.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czeremcho, pustki świecą co do niższej rozmiarówki. To racja. ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tej dla dzieci nie mam, ale zwykłą kupiłam. I tak ciut lepsza mi się wydaje, niż te poprzednie.
Co do wyższych rozmiarów-dla nastolatków jest jeszcze gorzej, ogólnie w burdach. Powyżej 152 to już całkiem cud jak się coś trafi ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-05-02 08:49:47 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
154 strony: « < 139 140 141 142 143 144 145 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.